Hemiplegia

Hemiplegia - semne si simptome:

Pacientii cu hemiplegie cauzata de accidente ale vaselor de sange cerebrale au de obicei hipertensiune sau ateroscleroza. Cateodata declansarea este brusca, alteori este insidioasa; disfunctia motorie sau senzoriala este prezenta la membrele de pe o singura parte si este adesea insotita de deviatii ale ochilor si gurii, salivatie si disfazie. Paralizia este de obicei spastica, dar in faza timpurie a bolii pot fi prezente si paraliziile flasce.

Hemiplegia - cauza bolii:

Hemiplegia poate fi cauzata de multe boli, dintre care cele mai frecvente sunt hemoragia cerebrala, embolia (obturarea vaselor sanguine) cerebrala si spasmul vascular cerebral.

In medicina traditionala chineza aceste boli sunt considerate a fi determinate de pierderea echilibrului dintre Yin si Yang, suparari, alcoolism si deficienta energiei vitale.

Hemiplegia - tratament:

Metodele terapeutice traditionale trebuie executate numai dupa ce pacientul a fost tratat prin medicina moderna, conditiile bolii s-au stabilizat, cauza bolii a fost eliminata si pacientul si-a recapatat cunostinta. Acupunctura poate fi folosita ca tratament ajutator. Trebuie accentuat ca pacientul trebuie sa faca exercitii functionale cat de devreme poate. Daca pacientul nu poate sa se aseze sau sa se roteasca in pat, ajutati-l sa se aseze pe o parte, cu membrul afectat in sus, si lasati-l sa se ridice in sezut cu ajutorul membrelor sanatoase. Cand stadiul de boala se imbunatateste, pacientul trebuie incurajat sa se aseze, sa se ridice cu putin ajutor sau sa faca plimbari. In acelasi timp, pacientul trebuie ajutat sa-si miste membrul afectat astfel incat sa evite deformarea articulatiilor.

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.