Hemoragii digestive tratament cu produse Calivita

Hemoragiile digestive sunt pierderi de sange ce se produc ca o consecinta a existentei unei boli localizate in aparatul digestiv. Intensitatea

hemoragiei, repetarea ei, cauza care a produs pierderea de sange, starea generala a bolnavului in momentul declansarii sangerarii, promptitudinea si calitatea tratamentului aplicat sunt factori de care depinde supravietuirea bolnavului.

Cauzele hemoragiilor digestive

De retinut, ca un factor important, este ca majoritatea acestor hemoragii au fost declansate de unele medicamente, renumite pentru faptul ca produc sangerari atat persoanelor sanatoase, dar mai ales celor cu suferinte ale aparatului digestiv, pentru care "picatura care a umplut paharul" a fost, de exemplu, o banala aspirina si doua cani de ceai de rostopasca (Gheorghe T., 70 de ani - Bucuresti) sau o singura aspirina tamponata (Vasile N., 55 de ani - Bucuresti).

Cand ne aflam in fata unei hemoragii digestive?

Dupa organul (segmentul) digestiv unde se produce sangerarea, se pot intalni hemoragii digestive superioare, avand origini in stomac, esofag, duoden, dar si leziuni cu sangerari sangerari in intestin ori colon, care formeaza hemoragiile anorectale. Aspectul sangelui eliminat in aceste doua tipuri de hemoragii difera. Astfel, in hemoragia moderata din stomac (ulcer, cancer, polipi, diverticuli, gastrita, leziuni mici date de medicamente), sangele varsat are aspect de "zat de cafea", iar cand pierderea de sange este masiva, varsatura (hematemeza) contine aproape exclusiv sange ca atare sau cheaguri (uneori cat palma).

Acelasi aspect al hematemezei (vomei) il putem intalni si in cazul varicelor esofagiene rupte, cauzate de unele boli cronice ale ficatului, mai ales ciroza. In cazurile moderate de sangerare, varsatura (hematemeza) poate lipsi, iar singurul semn este scaunul de culoare neagra-sticloasa, culoare ce indica pierderea a minimum 60 ml sange zilnic. Acest aspect precede, de obicei cu 2-3 zile, impresionantele varsaturi cu sange. Important: chiar sanatosi fiind, aruncati o privire asupra fecalelor si, daca observati culoarea lor neagra (fara sa fi luat un medicament cu bismut) sau cu sange necoagulat, adresati-va neintarziat medicului.

Aceasta recomandare le este adresata mai ales bolnavilor digestivi si celor care apeleaza la medicamente iritante - antireumatice, antiinflamatorii ori cortizonice - chiar daca nu acuza arsuri in capul pieptului (piroza) sau dureri abdominale.

Tipul celalalt de hemoragii digestive, sa le spunem "inferioare", sunt pierderile de sange ce au loc prin anus, hemoragii anorectale, cu sange ca atare, nedigerat, ori amestecat cu fecalele. Aceasta sangerare, desi adesea importanta ca volum, nu atinge totusi dramatismul hemoragiilor digestive superioare mentionate anterior.

Cauzele hemoragiilor "pe jos" sunt localizate cel mai adesea in intestinul terminal (sigmoid, rect, anus), fiind vorba in principal de tumori canceroase, tumori benigne (polipi, diverticuli), varice sparte - si la acest nivel datorate tot cirozei - dar mai frecvent unor dilatatii ale venelor hemoroidale (hemoroizi).

Trebuie adaugat ca atat diareea, dar mai ales constipatia predispun si grabesc lezarea vasculara in aceasta zona terminala a intestinului, foarte contaminata cu microbi, cauzand hemoragiile anorectale. In concluzie, aceste hemoragii digestive merita toata atentia, dupa cum orice pierdere de sange trebuie sa alerteze persoana respectiva si sa mearga la medic sau sa solicite ambulanta.

Foarte importante sunt masurile de prevenire a hemoragiilor digestive ori a recidivarii lor.

Cunoasterea locului sangerarii si mai ales a bolii cauzatoare, urmate de un tratament adecvat, sunt masuri ce pot realiza prevenirea acestor hemoragii.

Bolnavii digestivi trebuie sa evite medicamentele cu risc hemoragic: aspirina (chiar si tamponata), produsele din randul antiinflamatoarelor nesteroidiene de sinteza, cortizonicele, bauturile alcoolice, tutunul si cafeaua in exces. Aspirina tamponata nu inlatura riscul hemoragic. Se citeaza un caz cand in leziunea ulceroasa sangeranda din stomac s-a gasit o tableta de aspirina nedizolvata.

Adaugam si recomandarea ca la copii sa se evite administrarea aspirinei, ea fiind un risc pentru Sindromul Reiter, o boala rebela la tratament.

Consolidarea cicatricelor si normalizarea parametrilor sangelui dupa hemoragie dureaza circa 3-4 saptamani, de unde necesitatea ca - cel putin pentru aceasta perioada - bolnavul sa urmeze riguros tratamentul prescris si sa fie foarte cumpanit in tot ce face si mananca, in caz contrar recidivarea sangerarii putand fi grava.

Dupa o hemoragie digestiva, se recomanda ca bolnavul sa consume alimente usor digerabile, fierte, in cantitate mica, in mese dese si la circa trei ore distanta.

Refularea sucului gastric in esofag poate grabi lezarea mucoasei esofagiene si peretele venelor mult dilatate, de aceea este recomandabil ca in nici o imprejurare bolnavii sa nu se culce cu stomacul plin (o recomandare valabila pentru toti, dar mai ales pentru cei cu ciroza, hernie hiatala, pentru obezi, cei cu diverticuli sau polipi esofagieni, persoanele cu reflux biliar in stomac si esofag).
 

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru HEMORAGIA DIGESTIVA,

Hemoragia tubului digestiv superior - este o sangerare ce provine din esofag, din stomac sau din duoden, in timp ce Hemoragia tubului digestiv inferior - este o sangerare ce provine din intestin (intestinul subtire, colon sau rect), o afectiune a inimii declansata de o serie de factori ce diminueaza irigarea si oxigenarea muschiului miocard. Pentru tratarea hemoragiei degestive recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:


- Noni (1-1-1 linguri dupa masa, 2 luni continuu, reface integral starea generala de buna dispozitie atat fizica cat si psihica si reda organismului rezistenta necesara unei functionari optime a organelor).

- Rhodiolin (1-1-1 dupa masa 3 luni continuu, mentine o stare de calm si echilibru al organismului si, in acest mod, previne riscul aparitiei anumitor hemoragii digestive).

- Green Care (1-0-1, 2-3 luni continuu - produce relaxare musculara prin destinderea sistemului nervos neuro-vegetativ si contribuie la scaderea presarcinei inimii prin linistire si predispozitia la somn odihnitor).

- ProBioBalance (0-1-1 in timpul mesei, favorizeaza o flora intestinala optima pentru o digestie fiziologica, 2 luni continuu).

- Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa, reface homeostazia organismului dupa anemia instalata in urma hemoragiei digestive, 2 luni continuu).

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.