Hipoaciditate

Armurariul și siminocul, plante de leac pentru ficat

• Într-un litru de apă clocotită se pun 2-3 linguri de fructe de armurariu (Silybum marianum) măcinate și se fierb 2-3 minute. După ce, prin răcire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adaugă patru linguri de miere de salcîm.

Silimarina din armurariu are un deosebit efect hepatoprotector, iar componentele mierii de salcîm, în special glucoza și fructoza, sînt elemente nutritive importante, regenerante, care măresc rezervele de glicogen din ficat. Se bea întreaga cantitate fracționată pe parcursul unei zile, cu o oră înainte și după mesele principale. Cura se ține 20 de zile, cu 10 zile de pauză, timp de trei luni.

• Florile de siminoc (Helichrysum arenarium) sînt singurele părți active terapeutic ale acestei plante și se culeg începînd din iunie și pînă la sfîrșitul lunii octombrie. Au efecte coleretice, colagoge, antibacteriene, diuretice și spasmolitice.

Infuzia din flori de siminoc este foarte utilă în tratarea unor boli ale aparatului digestiv, rezultate excelente avînd în caz de hepatită, insuficiență hepatică, dischinezie biliară, inflamații ale vezicii biliare, colecistite cronice, hipoaciditate gastrică, tulburări digestive și helmintiază. Mai ajută în ameliorarea durerilor reumatice și artritice, în caz de gută și tulburări metabolice. Infuzia se prepară din 30 g flori uscate la 1 litru de apă clocotită. Se infuzează 10 minute, se strecoară și se bea cîte 1 cană (250 ml), de 2-3 ori pe zi.

Digest Ease  (1 - 1 - 0)

Meal Time  (0 - 1 - 1)

 

 
[Prima pagina] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Remedii] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.