Zodia si pronosticul bolilor

Date statistice, mai mult sau mai putin recente, demonstreaza ca organismul uman se afla sub influenta energiei cosmetice. Miscarea astrelor ne-a imprimat in momentul nasterii anumite trasaturi de personalitate, intre care si predispozitia spre anumite boli (unii cercetatori sunt de parere ca sistemul cosmic ne influenteaza pe intreg parcursul vietii).
Berbecul
Are, in general, o sanatate buna, dar, datorita impetuozitatii, freneziei sale si permanentei framantari sufletesti, este afectat uneori de migrene, nervozitate si stari depresive. Firea sa impulsiva, furia ce-l cuprinde uneori, emotiile puternice ii pot provoca accidente cerebrale si coronariene, iar iritabilitatea lui aproape continua ii genereaza afectiuni gastrointestinale si hepatobiliare. Berbecul se lasa greu convins sa-si trateze bolile, dar o data constientizat asupra acestui fapt, se vindeca rapid.Taurul

Poate suferi de afectiuni ale cailor respiratorii superioare (amigdalite, laringite, faringite), precum si de insuficienta tiroidiana, de regula mostenita. Datorita inclinarii sale spre excese alimentare este predispus spre obezitate si diabet zaharat, afectiuni care, la randul lor, pot duce la complicatii, mai ales circulatorii (varice, arterite, cangrena picioarelor) si hepatobiliare (dichinezii biliare, colecistite, litiaza biliara). Suporta, in general, bine stresul si incordarea, dar cand sunt depasite anumite limite nu este scutit de oboseala, nervozitate, dureri de cap. In principiu, Taurul este robust, ducand multa vreme boala pe picioare, dar cand aceasta il doboara, se vindeca mult mai greu decat altii.

Gemenii
Nativul este, de regula, un tip neurastenic, nelinistit, nestatornic, pesimist, hipersensibil. De aici, afectiuni ale sistemului nervos (migrene, nevroze, psihopatii). Structura sa somatica, putin rezistenta la umezeala si frig, il predispune si la afectiuni pulmonare (bronsite, pleurezii, pneumopatii). In general, este vulnerabil la boala, dar fiind preocupat de sanatatea sa, apeleaza la tratament in stadiul incipient al afectiunilor, ceea ce-l face sa se bucure de o vindecare rapida a acestora.

Racul
Datorita delicatetei sale este, in general, un individ sensibil la boala si se teme de ea. De aici tendinta spre ipohondrie si, ceea ce pare curios, se poate imbolnavi chiar de boli care initial erau doar in imaginatia sa. Explicatia consta in marea sa putere de autosugestie. Fiind, totodata, un individ greu adaptabil cand schimba mediul de viata sau conditiile climatice, poate suferi si de afectiuni pulmonare, digestive, alergii si boli de piele. Are predispozitie umorala spre afectiuni interne grave, care evolueaza insidios. De aici, concluzia ca trebuie sa se adreseze frecvent specialistului, pentru ca bolile de care sufera sa fie descoperite la timp.

Leul
Caracterul sau dominator, energic, temperamental il poate duce la boli
cardiovasculare, in special tahicardie, cardiopatie ischemica si hipertensiune arteriala, precum si la afectiuni hepatobiliare. Nici gastritele nu-l ocolesc, datorita, in general, sistemului sau nervos exploziv, exceselor de alcool, cafea si alte droguri, cat si meselor neregulate. Fiind un individ care nu suporta critica si nedreptatea, il pasc fel de fel de afectiuni nervoase. Este sensibil la umezeala si precipitatii, fapt ce-l poate duce la reumatisme acute si cronice. Se vindeca greu, deoarece, datorita firii sale capricioase, nu respecta prescriptiile terapeutice.

Fecioara
Nesiguranta, neexteriorizarea sentimentelor, infranarea permanenta a pornirilor, neincrederea in oameni si lipsa de sociabilitate il pot duce pe nativul acestei zodii la afectiuni psihice nervoase, uneori grave (complexe de inferioritate, stari maniacale, depresii psihice, neurastenii). Bolile sangelui il pandesc inca din copilarie (anemii, poliglobulie, stari de toxicitate interna, guta), datorita unor umori morbide. Aceeasi cauza explica si unele dereglari hormonale, indeosebi ale tiroidei si glandelor sexuale. De aici, grija exagerata fata de sanatatea sa, dusa uneori pana la ipohondrie.

Balanta

Fire temperamentala, nativul din aceasta zodie este un individ cu o stare de sanatate foarte buna, aproape pe tot parcursul vietii, in ciuda constitutiei sale, in general, fragile. Emotivitatea si hipersensibilitatea, insa, ii pot juca uneori feste, afectandu-i sistemul nervos (nevralgii, neurastenii, migrene, dischinezii biliare, colite si enterocolite, obezitate, in special in perioadele varstei a doua si a treia). Din aceleasi motive, poate fi afectat si de reumatisme si guta. In general, reactioneaza bine la tratament si este constiincios in urmarea acestuia.

Scorpionul
Este indeobste un temperament vulcanic, nepotolit, ambitios, manios si razbunator, ceea ce-l poate arunca in mrejele afectiunilor cardiovasculare (cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, artrite), hepatobiliare (dischinezii biliare, colecistite, steatoza hepatica) si neuropsihice (nevroze, depresii nervoase, paranoia, stari maniacale). Nu-l ocolesc nici reumatismele, afectiunile gastrointestinale, constipatiile, hemoroizii, metroanexitele (prostatitele), datorita programului zilnic dezordonat si exceselor in condimente, cafea si alcool. Ii displace sa se supuna bolii, dar cand aceasta il doboara, isi concentreaza toata energia pentru combaterea ei.

Sagetatorul
Fiind un individ mobil, sanguin si expansiv, este, in general, sanatos. Totusi, suprasolicitarile il pot duce usor la epuizarea fizica si nervoasa, la afectiuni astenonevrotice si hepatobiliare. Metabolismul sau accelerat, datorita, in special, hipertiroidei, caracteristica indeosebi nativilor acestei zodii, ii poate provoca afectiuni renale (nefrite, pielonefrite, litiaza urinara). Deoarece suporta greu frigul, nu-l scutesc reumatismele de tot felul si, intrucat este indeobste un mare mancator de carne si bautor de alcool, toxemia il va insoti deseori. Cand este coplesit de boala, suporta greu imobilizarea la pat.

Capricornul
Perseverenta, autodisciplina, tenacitatea, constiinciozitatea sa, duse uneori pana la uitarea de sine, il pot pricopsi cu fenomene de surmenaj fizic si intelectual, depresii nervoase si comportamente maniacale. Insuficienta tiroidiana, care poate fi mostenita, este uneori si cauza gutei, a reumatismelor de tot felul, care-l pot insoti intreaga viata. Capricornul dispune, in general, de un sistem deficitar de eliminare a toxinelor, ceea ce-i provoaca dermatite, afectiuni hepatice, pancreatite, nefrite si litiaza urinara. Cu toate acestea, nativii din zodia Capricornului sunt foarte rezistenti la boli si isi recupereaza rapid sanatatea.

Varsatorul
In general, nativul din aceasta zodie are o buna rezistenta fizica si psihica. Totusi, umoarea sa de visator, de om cu o mare activitate ideatica ii cauzeaza indeosebi suferinte neuropsihice, manifestate mai ales prin insomnii, depresii nervoase, obsesii, exaltari nejustificate. Asemenea tulburari pot duce, la randul lor, la afectiuni cardiovasculare (tahicardie, arterite, varice, hemoroizi) si gastrice. Unele perturbatii paratiroidiene, caracteristice acestui tip de nativ, pot genera fenomene de spasmofilie, facturi osoase, dureri localizate in oasele picioarelor, reumatisme.
Pesti
Sensibilitatea lor fizica si psihica genereaza o slaba toleranta la imbolnaviri. Ii pandesc, in special, afectiunile neuropshice (apatie, stari abulice, neurastenie, depresii nervoase), dar deopotriva si afectiunile datorate frigului (viroze, pneumonii, amigdalite, reumatisme). In general, infectiile microbiene gasesc teren propice in organismul nativului din aceasta zodie. Neglijarea dietei, mesele dezordonate ii provoaca afectiuni digestive, in special enterocolite, colite, colecistite, dischinezii biliare. Nepasarea, slaba vointa, pasivitatea, proprii acestui tip de individ, duc, uneori, la sedentarism, obezitate si afectiuni cardiovasculare. In general, Pestii isi neglijeaza sanatatea, se lasa in voia viciilor (tabagism, alcool, droguri) si reactioneaza slab la tratamente, desi le urmeaza cu constiinciozitate.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.