Iarba de soldina – plante medicinale

Denumire stiintifica iarba de soldina:

Seduum acre Fam. Soxifragacea

Denumire populara iarba de soldina:

buruiană de trânji, coada cocoşului, gheţişoară, iarba-ciutei, iarbă grasă, iarba fumului, iarba tutunului, iarba urechii, oloică, şerpăriţă, şerpânţă, trânjen, verzişoară, etc.

Proprietati terapeutice iarba de soldina:

- principala acţiune este aceea că ajută la vindecarea cancerului, a bolilor de piele, are efecte rubefiante, detersive.

Afectiuni care se trateaza cu iarba de soldina:

boli tratate cu iarba de soldina: bătături, carcinoame ale pielii, calozităţi, favus, induraţii ale pielii, plăgi gangrenoase, tumori nedureroase.

de preparare iarba de soldina:

- se aplica local dupa ce se zdrobeste

- suc de iarba de soldina se pune pe bătături

- la 250 de ml de apa fierbinte se pune o linguriţă de iarba de soldina uscată. Se acopera pentru 10 minute si se strecoara. Se consuma 1-2 astfel de ceaiuri pe zi

Iarba de soldina in traditia populara

In multe din satele Bucovinei iarba se soldina amestecată cu făină de porumb, se folosea la întărirea firelor de la urzeala războiului de ţesut.

Contra coşurilor se sfarmă iarba

de soldina în palme şi se întindea pe obraz. Cei care aveau dureri de picioare se duceau la o apă curgătoare, se spălau bine şi apoi se frecau cu planta pisată.

Alţii spuneau că dacă cel bolnav  de reumatism voieşte să se cureţe şi să se vindece, după ce s-a uns cu iarbă de şoldină, trebuie să o arunce pe o apă curgătoare, ca să nu dea alţi oameni peste ea şi să se îmbolnăvească şi ei.

Se mai folosea descântată contra muşcăturilor de şarpe.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.