Infectia urogenitala cu chlamydia tratament cu produse Calivita

De obicei, nu produce simptome — mai ales la femei — ceea ce face ca, deseori, sa nu fie descoperita. Clamydia, în present, este cauza a multor cazuri de boli pelvio-inflamatorii, care pot creste riscul de infertilitate, dureri cornice pelviene si sarcini ectopice. Chlamydia este, de asemenea, cauza multor cazuri de cervicita (inflamarea colului uterin) si uretrita (inflamarea uretrei). Este usor curabila cu antibiotice.


Chlamydia este o infectie bacteriana care poate fi dobândita prin  vaginal sau, câteodata. Daca o femeie cu chlamydia este lasata gravida, infectia poate face ca apa sa se rupa, degenerând într-o nastere prematura. Boala poate fi transmisa bebelusului în timpul nasterii. Ea poate produce pneumonie, care poate ameninta viata copilului si care poate produce probleme respiratorii pe termen lung. Din aceste motive, daca planuiesti sa faci un copil, este bine sa faci un test de chlamydia.
Simptome
Majoritatea femeilor care au chlamydia nu prezinta simptome. Pe de alta parte, majoritatea barbatilor infectati au simptome clare incluzând o senzatie arzatoare în timpul urinarii, o scurgere incolora din penis, o umflatura sau o durere la testicole. La femeile care au simptome (care apar de obicei la 1-3 saptamâni de la contractarea bacteriei cauzatoare de boala) se poate observa o scurgere vaginala anormala, o senzatie arzatoare în timpul urinarii, durere sau presiune în zona pelviana, durere în timpul actului sexual sau scurgere dupa.

Diagnosticarea

Deoarece oamenii care sunt infectati cu chlamydia pot sa nu prezinte simtome, diagnosticarea este dificila. Cea mai riguroasa metoda de a o diagnostica la femei este testarea unei mostre de scurgere vaginala.
Tratamentul
Chlamydia este, de obicei, tratata cu antibiotice luate pe cale bucala. În cazuri grave, medicatia este data pe cale intravenoasa. Si tu si partenerul tau trebuie sa va tratati în acelasi timp; ar trebui sa va abtineti de la a face pâna când tratamentul este complet. Chiar daca nu prezinti simtome, ar trebui sa te tratezi daca partenerul este infectat.
Daca infectia a progresat pâna în trompele uterine ar putea
fi nevoie sa te internezi în spital si sa faci injectii intravenoase cu antibiotice pentru a elimina infectia. Infectarea trompelor uterine poate cauza crestarea tesutului local, care le poate bloca facându-te infertila si marind riscul unei sarcine ectopice.
Daca esti diagnosticata cu chlamydia si exista posibilitatea sa fii însarcinata, spune-i doctorului. Acesta trebuie sa elimine sansa unei sarcini ectopice si sa se asigure ca primesti un antibiotic care nu afecteaza sarcina. Daca infectia reapare dupa tratament aceasta poate indica faptul ca tu sau partenerul tau nu ati luat medicatia cum a fost prescrisa sau ca unul dintre voi face cu o persoana infectata. Ar trebui sa discutati cu partenerul si sa stabiliti cauza acestei situatii. Amândoi ar trebui sa repetati tratamentul.

Produse Calivita  recomandate

   Paraprotex
   Vital Woman
   Virago

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.