Lamaia - plante medicinale

Lamaia are efect bactericid, antiseptic, stimuleaza leucopoeza, este tonic cardiac, diuretic, antireumatismal, antigutos, scade aciditatea gastrica, antiscleros,

antiscorbutic, hipotensiv, tonic nervos, depurativ, antianemic, hemostatic, carminativ, remineralizant.
Semintele au actiune antihelmintica. gardnerella
Este indicata in infectii, stari febrile, boli infectioase, ascita, astenie, reumatism, scorbut, ulcer gastro-duodenal, dispepsii, ateroscleroza, varice, flebite.
In uz extern, are actiune cicatrizanta, antipruriginoasa.
  • Lamaiul, arborele meru verde, este cultivat in China de peste 3.000 de ani si este renumit pentru proprietatile sale terapeutice. Fructul si frunzele sint folosite in tratarea diverselor afectiuni. Lamaia, pe care o folosim cu totii in bucatarie, are doua atuuri: proprietati antibacteriene si continut ridicat de vitamina C.

  • Sucul unei lamii asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si Calciu si Fier.

  • Iata cum arata tabloul nutritiv al lamaii:
     apa: 90%
     proteine: 1,36 miligrame
     calciu: 25,6 miligrame
     fier: 0,54 miligrame
     vitamina C: 52,7 miligrame
     energie: 27 calorii
     fosfor: 16,2 miligrame
     potasiu: 137,8 miligrame
     

  • Datorita continutului sau nutritiv, lamaia da forta sistemului imunitar. In timpul digestiei, produce carbonat de potasiu, o substanta cu rol in prevenirea aciditatii

    gastrice, iar substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatrinire a celulelor. La toate acestea, se adauga actiunea antiseptica, antiinflamatorie si antipiretica (lupta impotriva febrei) a sucului. Cum vitamina C din lamiie este imediat asimilata de organism, nutritionistii recomanda consumul zilnic al pulpei fructului, pentru a creste sintetizarea hormonilor antistres.
  • Pentru a obtine rezultatele cele mai bune, trebuie sa stii sa alegi lamiia ideala. Iata citeva criterii:

  • fructul trebuie sa fie tare si greu

  • coaja trebuie sa fie galben aprins si usor lucioasa

  • petele verzi de pe coaja indica o aciditate mai mare a sucului

  • coaja nu trebuie sa fie aspra, pentru ca fructul contine suc putin
     

  • Lamaia in bucatarie:

     indispensabila la mincarurile cu peste
     albeste maioneza
     da gust acrut mincarurilor, inlocuind otetul
     da aroma si imbunatateste aroma altor alimente

  •  

     
    [Home]
    [Produse Calivita]
    [Plante Medicinale]
    [Afectiuni-Boli]
    [Semne Simptome]
    [Tratamente naturiste]
    [Regimuri Slabire]
    [Terapii naturiste]
    [Calculatoare sanatate]
    [Cure Diete Regimurii]
    [Dictionare]
    [Frumusete]
    [Anticonceptionale]
    [Boli Infectioase]
    [Sarcina Nasterea]
    [Analize medicale]
    [Alimentatia]
    [Remedii]
    [Idei Afaceri]
    [Harta site]

     
    [Prima pagina] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Remedii] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste]
    [Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Idei Afaceri] [Harta site]
    Google
     
    COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.