Multivitamine pentru adulti (Super Mega 50, Full Spectrum)

 

Vitaminele sunt compusi organici esențiali pentru viată, pe care organismul uman nu îi poate produce într-o cantitate suficientă. Anumite vitamine se găsesc doar în alimente, în mici cantități. Însă, deoarece nu avem întotdeauna o alimentație optimă, care să conțină toate vitaminele necesare într-o cantitate suficientă, pentru o funcționare adecvată a organismului trebuie să consumăm  suplimente cu vitamine.
Aportul de vitamine nu este important doar pentru sportivi sau pentru persoanele care desfăsoară o activitate fizică sau mentală intensă; vitaminele sunt indispensabile pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.
Poluarea mediului înconjurător (poluarea aerului si a apei, poluarea fonică etc.) duc la cresterea continuă a necesarului zilnic de vitamine, în special la cei care trăiesc în marile orașe. Stresul cauzat de stilul de viață modern, activ, de consumul de alcool, nicotină, cafeină, diverși conservanți sau medicamente contraceptive duce, de asemenea, la creșterea necesarului de vitamine. De exemplu, o singură țigară fumată poate distruge până la 100 de miligrame de vitamina C din organism.


Vitaminele nu reprezintă un panaceu universal, dar sunt esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă, pentru vitalitate și pentru o stare generală bună. Unele vitamine reglează procesele chimice, în timp ce altele intră în componența enzimelor necesare metabolismului celular sau influențează direct funcțiile corpului. Activitatea fizică sporită și aportul de proteine și carbohidrați duc la creșterea semnificativă a necesarului zilnic de vitamine.
Deoarece multe vitamine acționează sinergic în numeroase procese fiziologice, o cantitate sporită dintr-o anumită vitamină crește, de asemenea, necesarul de alte vitamine. Din această cauză, se recomandă preparatele multivitaminice complexe. Mai multe studii au arătat că raportul de vitamine absorbite este un factor decisiv al eficacității acestora (pentru complexul de vitamine B, raportul optim este de aproximativ 1:1).
Pentru ca organismul să funcționeze eficient, are nevoie atât de vitamine, cât și de minerale, care pot fi obținute doar din alimente. Așadar, creșterea aportului de vitamine aduce cu sine și creșterea necesarului de minerale. Soluția este un preparat complex, care să conțină minerale și vitamine într-o proporție optimă. Mineralele chelatate sunt utilizate cel mai eficient de organism. Din nefericire, procesul natural de chelatare nu este foarte eficient. De exemplu, doar 2-10% din fierul anorganic pe care îl consumăm este absorbit de organism, jumătate din acesta fiind excretat imediat. Suplimentele care conțin minerale chelatate cu aminoacizi sunt absorbite de 3-10 ori mai bine decât suplimentele nechelatate. Apariția pe piață a produselor ce conțin substanțe cu efect întârziat a reprezentat un pas uriaș către conceperea vitaminelor solubile în apă. Acești agenți activi sunt încorporați în substanțe speciale de transport, ceea ce permite absorbția pe o perioadă de 8-12 ore, oferind organismului în continuu o cantitate adecvată de vitamine. Însă agenții activi fără efect întârziat sunt absorbiți foarte rapid, iar cantitatea care nu poate fi utilizată imediat de organism este eliminată prin urină în 2-3 ore.
Un alt avantaj al preparatelor complexe este că acestea conțin si substanțe lipotrope (de „ardere” a grăsimilor), cum ar fi colina și inozitolul, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat. Creste astfel secreția de lecitină în ficat si, prin urmare, este împiedicată formarea colesterolului sanguin.
Există și preparate multivitaminice care conțin enzime digestive, precum si acid glutamic. Acidul glutamic previne apariția oboselii fizice, îmbunătăteste atentia si reduce oboseala mentală, precum si depresia.

Poate ajuta în curele de dezalcoolizare, precum si la vindecarea ulcerelor.  
ATENTIE!

  • Deoarece majoritatea preparatelor multivitaminice conțin întregul complex de vitamine B într-o doză foarte ridicată, cei care consumă astfel de suplimente nu trebuie să consume separat vitamina B, în afara cazului în care aportul sporit de vitamine B este dictat de anumite afecțiuni sau de stres sever.

  • Din cauza conținutului ridicat de vitamine B al preparatelor multivitaminice, urina poate dobândi o culoare și un miros caracteristice!

  • Nu este necesar să consumați mai multe preparate multivitaminice în același timp.

  • Acidul glutamic poate provoca reacții alergice la persoanele foarte sensibile. În astfel de cazuri, administrarea preparatului trebuie întreruptă.

 
 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.