MUSTARUL - plante medicinale

Mustarul se foloseste faina proaspata, sub forma de cataplasme, cu rol antiinflamator. Se pot face bai de mustar in caz de raceala si tuse. Efect benefic

il are si in migrena (aplicand, pe ceafa, o oblojeala de mustar).

Mustarul negru este o planta de cultura. Semintele sale - Semen Sinapis nigrae - sunt folosite in scopuri medicinale si industriale. Ele contin o cantitate apreciabila de ulei gras, un glucozid (sinigrina) si un ferment (mirozina), care in contact cu apa dau nastere la esenta de mustar.      Semintele se intrebuinteaza sub forma macinata - Farina Sinapis - pentru cataplasme revulsive (produce congestie la locul unde se aplica, activand circulatia sangelui). Prin proprietatea rubefianta pe care o are, atrage sangele la locul dureros si astfel provoaca o activare a circulatiei sangelui, facand sa dispara durerile sau sa se descongestioneze unele organe ca plamanii, creierul etc., indicandu-se in bronsite, pneumonii, angina pectorala, cardialgii.
     Cataplasma se pregateste in felul urmator: 100 g faina de mustar se amesteca cu apa calduta de 25-30 0 pana se formeaza o pasta moale. Nu se intrebuinteaza apa fierbinte, deoarece distruge fermentul si nu se mai formeaza esenta de mustar.
     Pasta care se obtine se pune intre doua carpe si se aplica pe locul dureros. Se lasa un sfert de ora, apoi se scoate, putandu-se plica pe alt loc.
Pentru copii sau pentru cei care nu pot suporta actiunea iritanta a mustarului, cataplasma se prepara dintr-un amestec de 50 g faina de mustar cu 100 g faina de in.


     Faina de mustar se mai foloseste pentru bai locale sau generale in tratarea reumatismului, nevralgiilor, racelii, gripei, inflamatii ale articulatiilor etc. Pentru o baie locala se pun 25-30 g faina de mustar intr-un saculet, peste care se toarna 2-3 litri de apa calda de 25-30 0. In cazul unei bai generale, se adauga o cantitate mai mare (250 g) de faina de mustar, iar saculetul se agita in apa. Atat baia locala, cat si cea generala dureaza 20-30 minute.


MUSTARUL ALB

Mustarul alb se folosesc semintele care au actiune laxativa (1 lingurita de seminte de 2-3 ori pe zi, cu apa).

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.