Nuca de cocos (Cocos nucifera) - plante medicinale
 

Nuca de cocos a fost folosita, de mult timp, in ritualuri de castitate si purificare, si multe popoare din Pacific atirna nuci de cocos in casele lor

pentru protectie. Consumul miezului nucii de cocos se spune ca sporeste diversitatea si te deschide catre influentele spirituale pozitive. Laptele de cocos era dedicat zeitei grecesti a intelepciunii (Atena), ca si lui Ganimede, tinarul paharnic al zeilor. Nuca de cocos este fructul palmierului de cocos, originar din Asia. Gustul deosebit si aroma irezistibila a pulpei si laptelui de cocos nu reprezinta singurele calitati ale acestui fruct.

Nuca de cocos contine o cantitate foarte mare de grasimi de buna calitate, intr-un procent de aproximativ 90% pentru fructul copt, din care se obtine si uleiul de cocos.

Grasimile saturate sunt indispensabile organismului, ele intrand in structura tuturor membranelor celulare din corp, avand deci efecte benefice asupra tuturor sistemelor si tesuturilor, fara exceptie, inclusiv asupra sistemului nervos central.

De asemenea grasimile saturate faciliteaza functiile celulelor ficatului, inclusiv pe cele de secretie ale sucului biliar (cum este de exemplu lecitina).

Tot grasimile saturate, in special acizii grasi omega 3 si omega 6 care se gasesc din belsug in nuca de cocos sunt singurele care pot mobiliza grasimile deja aflate in depozitele adipoase, conform expresiei populare “cui pe cui se scoate”. In lipsa acestor grasimi cu greu pot fi mobilizate depozitele grase din organism. Cu alte cuvinte am putea afirma ca grasimile saturate continute in procent mare in nuca de cocos favorizeaza direct scaderea surplusului de grasime din organism prin potentarea proceselor de “ardere” a grasimilor depozitate. In felul acesta se sustin afirmatiile nutritionistilor conform carora aportul adecvat de nuca de cocos poate fi folosit cu succes in curele de slabire.

Nuca de cocos poate fi folosita in toate bolile, inclusiv in cele cronice cum ar fi hepatitele, bolile degenerative, afectiuni ale nervilor sau sistemului nervos, suprasolicitare intelectuala sau fizica.

Desigur ca nuca de cocos potenteaza functiile sistemului nervos central, inclusiv cele intelectuale, favorizand buna functionare a membranelor neuronilor. Astfel nuca de cocos este utila in sporirea memoriei, a capacitatii de concentrare si a atentiei.

Prorpietatile medicinale ale nucii de cocos nu se opresc aici. Nuca de cocos mai contine, in special in pulpa, o serie de substante puternic antibacteriene si mai ales antivirale, fiind astfel indicata in raceli sau viroze respiratorii inclusiv in cazul copiilor.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.