Osul iepurelui (Ononis spinosa) - plante medicinale
 

    Osul-iepurelui, numit in diferite parti ale tarii dÔrmotin, sudoarea-calului, sudoarea capului, sãlãstioarã, asudul-calului, creste prin locuri uscate, pasuni, fanete si mai ales pe terenurile unde pasc vitele.
     De la aceasta planta se foloseste radacina - Radix Ononidis - ce contine substante de natura glucozidica (a-onocerina) si saruri minerale, care-I dau proprietatea de a stimula secretiile glandelor, avand actiune diuretica si depurativa.


     Osul-iepurelui este considerat ca un diuretic complet inofensiv pentru intregul organism si in special pentru rinichi.
     Se recomanda in hidropizia insotita de edeme, datorita retinerii de apa in tesuturi, de asemenea in calculoza renala si cistite.
Datorita eliminarii toxinelor din corp, ceaiul din radacina acestei plante se recomanda in reumatism si intr-o serie se boli de piele cronice.
In unele tari, ceaiul din radacina este folosit pentru usurarea expectoratiei in bronsite.
     Ceaiul se prepara din 4 linguri de radacina maruntita, la un litru de apa, care se fierbe sau se infuzeaza o jumatate de ora. Lichidul se strecoara, se indulceste si se bea in decursul unei zile. Radacina intra in compozitia ceaiului diuretic.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2011  Toate drepturile rezervate.