Paralizia faciala periferica sau paralizia Bell - simptome

 

Paralizia Bell numita si paralizia faciala periferica acuta, este o afectiune care provoaca slabiciunea sau paralizia muschilor de pe o jumatate a fetei.

Apare la un om din 60, indiferent de varsta, cu precadere la femeile insarcinate sau la cei bolnavi de diabet, gripa, raceala sau alte infectii ale cailor respiratorii superioare.

Care sunt cauzele?
Etiologia paraliziei Bell nu este cunoscuta. Specialistii sunt de parere ca in unele cazuri ea poate fi cauzata de catre virusul herpetic care produce herpesul labial recurent.
In majoritatea cazurilor de Dificultati de inghitire datorita scaderii secretiei salivare
- scaderea sensibilitatii gustative, in special la nivelul varfului limbii.
Evolutia naturala a bolii este spre agravare in primele zile, urmata apoi de vindecare treptata. In majoritatea cazurilor, simptomatologia dispare in doua luni.
Trebuie retinut faptul ca exista cateva alte afectiuni, cum ar fi de exemplu accidentul vascular cerebral si boala Lyme, care pot produce Slabiciune musculara faciala si paralizie.

Diagnosticul de Paralizie musculara faciala.

Printre aceste teste se numara:
- teste de sange, pentru a elimina unele boli precum boala Lyme, HIV sau sifilis
- teste de audiometrie, pentru a determina daca sensibilitatea auditiva sau muschii de la nivelul urechii medii au fost afectati
- CT (computer tomograf) sau RMN (rezonanta magnetica nucleara) pentru detectarea unei tumori cerebrale sau a accidentului vascular cerebral
- punctie lombara, in vederea identificarii eventualelor semne de infectie sau hemoragie.

Paralizia Bell se remite de obicei fara tratament, in special in cazul in care pacientul mai poate totusi sa-si miste partial muschii de pe partea afectata a fetei. Aproape toti pacientii care mai pot sa-si miste muschii faciali intr-un anumit grad se recupereaza complet fara a fi necesara instituirea medicatiei sau a vreunui alt tratament.
Sansele de recuperare completa sunt mai mari in conditiile in care simptomatologia incepe sa se amelioreze de la sine in 3 saptamani. Din trei persoane care fac Durere sua tensiune in obraz, in special
la deschiderea gurii. Alte indicatii sunt slabiciunea, ameteala sau amorteala. Persoana se poate simti mai rau de la lipsa somnului si suparari emotionale.
Dulcamara - Dulcamara este indicata atunci cand persoana cu pareza pe o parte a
fetei are dificultati de vorbire. Remediul este indicat in multe afectiuni dezvoltate dupa expunerea la frig siumezeala. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt predispuse la sinuzita, alergii si dureri de spate.
Nux vomica - Paralizie pe o prte a fetei (mai des pe partea stanga) intalnita la
persoanele irascibile, nerabdatoare si hipersensibile la mirosuri, sunete si lumina. Aceste persoane pot simti crampe si contractare, iar probemele se agraveaza la frig.
Platina/num - Remediul este indicat pentru paralizia fetei fara dureri, cu
distorsionare faciala ce ridica o spranceana sau creeaza o atitudine "aroganta". Persoana afectata poate avea buzele, obrajii sau alte parti ale corpului amortite.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.