Piersicul (Fam. Rosaceae) - plante medicinale

Piersicul se recomanda in cazuri de colici abdominale si dureri reumatismale. Piersicul se foloseste sub forma

de ceai, cu actiune buna in tusea convulsiva, sau sub forma de cataplasme cu flori de piersic. Piersica datorita compozitiei sale (aproximativ 90% apa, vitamina A, vitamina B, saruri minerale) si proprietatii sale de:  - laxativ; - diuretic, - depurativ.

Piersica este recomandata in tratamentul pacientilor aflati in convalescenta, al celor care sufera de reumatism, litiaza urinara, guta, stari de obosela si nervozitate.

Piersicile pot fi consumate proapete pe stomacul gol, pentru obtinerea unui efect laxativ.

Sub forma de suc sau compot, pot fi utilizate pe post de masca pentru ingrijirea tenului (in acest caz pot fi folosite si frunzele de piersic ca masca pentru ten, dar si sucul de piersici pentru o luminozitate mai mare a tenului).

Ceaiul preparat cu ajutorul frunzelor si florilor de piersic ajuta la eliminarea viermilor intestinali. De asemenea infuzia de flori de piersic ajuta la indepartarea tusei.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 -  2013  Toate drepturile rezervate.