Alimentatia sanatoasa

Regimul disociat propune o alternativă blândă si eficace, pe termen lung, în curele radicale si restrictive, care au ca scop scăderea greutătii prin

prevenirea persoanei de anumite alimente. Aceasta înseamnă că unele alimente se potrivesc mai bine între ele decât altele. Dacă alimentele care nu se potrivesc se consumă împreună, se produce pentru o scurtă durată o dereglare digestivă, în primul rând balonare, apoi o mărire a organelor digestive.
Digestia are loc mai usor dacă sucurile gastrice prelucrează un singur fel de alimente. De exemplu, legumele verzi se potrivesc cu carnea, decât cele care contin amidon, deoarece acestea din urmă se digeră în mediu alcalin, spre deosebire de carne căreia îi trebuie un mediu acid.

Alimentatia reprezintă domeniul în care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hrăneste într-un mod nesănătos, mănâncă prost si mult. Asa se face că o persoană din două suferă de exces de greutate (depăsirea cu peste 10% a greutătii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, în special asupra părtii inferioare a corpului. Cu cât excesul în greutate este mai mare cu atât creste si procentajul persoanelor care suferă de maladii coronariene (angină pectorală, infarct miocardic, ateroscleroza), sau cu afectiuni cancerigene, cum ar fi cancerul intestinelor. Statisticile arată că peste 30% dintre obezi mor din cauza bolilor de ficat sau a diabetului. De asemenea obezii pot avea probleme mult mai mari decât cei cu greutate normală în cazul unor inteventii chirurgicale.

Cea mai mare greseală făcută în domeniul nutritiei, priveste absorbtia excesivă a hidratilor de carbon, care sunt lipsiti de valoare nutritivă si care se găsesc în: zahăr, dulciuri, făină, băuturi alcoolice. Acestea sunt transformate de organism în depuneri de grăsimi.


Obezii se află în interiorul unui cerc vicios. Grăsimea nu mai este la modă, iar mass media înfătisează săptămânal o imagine care contravine modului de viată a persoanei obeze. Astfel, aceasta se confruntă, mai mult sau mai putin, cu un stres psiho-social, iar reactia ei este, în general, să mănânce tot mai mult.
Multe persoane, în special femei, iau medicamente de sinteză pentru slăbit, care au efectul de a le suprima pofta de mâncare, actionând ca un laxativ. Folosirea permanentă a acestor medicamente crează dependentă si perturbă metabolismul apei si a sărurilor din organism, provocând edeme, rinichii sunt afectati, se produc tulburări psihice si de ritm cardiac. Au apărut regimurile pe bază de pulberi, care, în prima fază, produc o scădere însemnată în greutate, deoarece organismul pierde multă apă, dar nu scade si grăsimea.
Toate aceste cure de slăbire restrictive au marele dezavantaj că persoana nu învată să-si înlocuiască modul de nutritie nesănătos cu obiceiuri alimentare mai bune, astfel că majoritatea îsi regăsesc vechea greutate la numai câteva săptămâni de la terminarea regimului, ele fiind mai dezechilibrate decât înainte din acest punct de vedere.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.