Slabiciune tratament adjuvant cu produse Calivita

Oboseala si slabiciunea sunt doi termeni adesea folositi ca sinonime, dar in realitate ei descriu doua senzatii diferite. Este important ceea ce se intelege prin “ma simt slabit” sau “ma simt obosit”, deoarece orienteaza spre depistarea cauzei acestor simptome.
Slabiciunea
reprezinta senzatia de scadere a fortei musculare sau fizice si senzatia ca este nevoie de un efort in plus pentru activitatile zilnice care necesita miscarile mainilor, picioarelor sau altor muschi.
Oboseala reprezinta senzatia de extenuare, istovire si lipsa de energie.
Atat slabiciunea cat si oboseala sunt simptome si nu boli. Deoarece acestea pot fi determinate de o varietate de afectiuni, importanta slabiciunii si oboselii poate fi determinata doar atunci cand sunt evaluate alaturi de alte simptome.
 
Slabiciunea
 
Slabiciunea generala apare de obicei dupa o activitate intensa, cum ar fi de obicei dupa un efort fizic sustinut (de exemplu, o drumetie pe munte). Senzatia poate fi de slabiciune sau oboseala sau de febra musculara. Acestea dipar dupa cateva zile.
In rare cazuri, slabiciunea musculara generalizata poate fi cauzata de alte afectiuni cum ar fi:
hipotiroidismul - determina oboseala, slabiciune, letargie, crestere in greutate, depresie, tulburari de memorie, constipatie, uscaciunea pielii, intoleranta la frig, subtierea firului de par si friabilitatea unghiilor
hipertiroidismul - determina oboseala, slabiciune musculara, scadere in greutate, tahicardie, intoleranta la cald, transpiratii, iritabilitate, anxietate si cresterea in dimensiuni a glandei tiroide
sindromul Guillain-Barre - o tulburarea neurologica rara, care determina slabiciune la nivelul picioarelor, mainilor si altor grupe musculare, putand determina chiar paralizie
miastenia gravis - o boala cronica rara, care determina slabiciune si oboseala musculara rapida
diselectrolitemii (tulburari ale nivelurilor serice de electroliti), cum ar fi hipopotasemie sau  hiposodemie

 
Slabiciunea musculara care se agraveaza lent necesita un consult medical specializat.
Slabiciunea musculara brusca cu impotenta functionala a unei anumite regiuni a organismului indica o tulburare cerebrala severa, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau atacul ischemic tranzitor sau o afectiune a maduvei spinarii sau a unui anumit nerv.
 
Oboseala
 
Oboseala consta in senzatia de extenuare, istovire si lipsa de energie. Oboseala usoara poate aparea datorita activitatii in exces, somnului insuficient, grijilor, plictiselii sau lipsei unui program de exercitii fizice regulat.
Orice boala, cum ar fi raceala sau gripa, poate determina oboseala, care de obicei dispare odata ce boala se vindeca. De cele mai ori, oboseala usoara insoteste bolile care pot fi vindecate cu tratament la domiciliu, fara a fi nevoie de consultul unui medic specialist.
Situatiile stresante pot de asemenea sa determine oboseala. Acest tip de oboseala dispare odata cu eliminarea stresului.
Multe medicamente eliberate, cu sau fara prescriptie medicala, pot determina oboseala si slabiciune.
Consumul de bauturi alcoolice, cafeina sau droguri ilegale determina de asemenea oboseala.
Atunci cand oboseala apare odata cu alte simptome mai severe, cum ar fi dispnee (dificultatea respiratiei), sangerari anormale sau scaderi sau cresteri inexplicabile in greutate, este nevoie de un consult medical specializat.
Oboseala care dureaza mai mult de 2 saptamani necesita de asemenea investigatii medicale specializate. Acest tip de oboseala poate fi determinat de mai multe probleme medicale serioase cum ar fi:
anemia - scaderea cantitatii de hemoglobina, care este “carausul” oxigenului
afectiuni cardiace - cum ar fi boala arterelor coronariene, infarctul miocardic sau insuficienta cardiaca, care limiteaza aprovizionarea cu oxigen a muschiului cardiac sau altor organe tulburari metabolice - cum ar fi diabetul zaharat, in care zaharul (glucoza) ramane in sange in loc sa patrunda in celulele organismului pentru o servi ca sursa de energie
afectiuni tiroidiene – hipo si hipertiroidismul
afectiuni renale sau hepatice - determina oboseala atunci cand concentratia anumitor substante ating niveluri toxice
tulburarile de somn – insomnia, apneea obstructiva de somn, narcolepsia
alergiile – rinita alergica, astmul bronsic
infectiile care necesita o lunga perioada de convalescenta – endocardita bacteriana (infectia muschiului inimii sau a valvelor cardiace), parazitoze, HIV, tuberculoza si mononucleoza
boala Addison
anorexia si alte tulbuari nervoase de alimentatie
artritele – poliartrita reumatoida, artrita reumatoida juvenila (care afecteaza copiii si adolescentii)
bolile autoimune – lupus sistemic
malnutritia
cancerele
 
In cazul in care oboseala apare fara o cauza evidenta, este foarte important de evaluat sanatatea mentala. Oboseala este un simptom comun al unor tulburari psihiatrice, cum ar fi anxietatea sau depresia. Oboseala si depresia pot deveni atat de severe, astfel incat bolnavul ia in considerare suicidul pentru a pune capat suferintei.

Produse recomandate

Rhodiolin              ( 1 - 1 - 1)
 Power Mins           ( 1 - 0 - 1)
Vitamina C-1000   ( 0 - 1 - 1)

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2008   Toate drepturile rezervate.