Cura de slabire cu clorofila

De la bun inceput, trebuie spus faptul ca in ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca urmare, aceasta cura poate fi resimtita ca un soc de catre organism, daca nu este pornita gradat. O cura standard cu clorofila dureaza 12 zile si va decurge astfel:
- In prima zi de cura nu se va bea mai mult de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, care va fi luat in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte mesei de dimineata.
- In a doua zi de cura se va dubla cantitatea de extract (100 ml), care va fi baut in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara.


- Intre ziua a treia si a unsprezecea se mareste doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizandu-se in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale.
- In a douasprezecea zi se bea cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu se consume altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.
Efectele curei cu clorofila
Este un excelent mijloc de purificare in perioada de primavara, fiind usor de aplicat si extrem de eficient. Cel mai rapid se va simti efectul de accelerare al tranzitului intestinal, ceea ce ce va determina o binevenita eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarna. Daca extractele vegetale sunt prea puternice pentru dvs. si va dau diaree, atunci le veti lua in doze mai mici si veti bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarta de stejar, pentru a controla procesul.

Al doilea care va beneficia de pe urma curei cu clorofila va fi sangele. Tulburarile de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de aceasta cura. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie raspund foarte bine la aceasta forma de tratament.
Pielea este cea de a treia "tinta " a curei cu clorofila. Acneea rebela, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infectii vor fi puse pe fuga cu ajutorul tratamentului cu extracte verzi. Tenul va deveni curat si luminos, pielea va capata o stralucire sanatoasa.
Gastritele si ulcerele de primavara se amelioreaza si ele cu ajutorul acestei cure. Folositi mai ales extractele din plante aromatice blande (patrunjel, telina) si urzica (care este cicatrizanta si antiacida), care vor proteja peretii stomacului si - important - vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv celebrul Helicobacter pilori). Astmul sau bronsita vor fi si ele ameliorate de aceasta cura, deoarece clorofila inhiba si distruge bacteriile, favorizeaza procesul respirator.


Astenia de primavara va fi combatuta, mai ales daca vom folosi plante mai amare (frunzele de papadie sunt excelente), in timp ce starile de oboseala vor fi risipite de extractele verzi de patrunjel si telina, adevarate tonice aromatice.
Ar fi pacat sa vorbim despre cura cu clorofila fara sa mentionam efectele sale exceptionale pentru oamenii care lucreaza in mediu toxic, care sunt expusi la radiatii (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau au o hrana cu multi aditivi sintetici sau cu multa carne. Clorofila protejeaza vasele de sange impotriva sclerozarii, tine la respect infectiile bacteriene indiferent de localizare (chiar si pericardita - inflamatia muschiului cardiac - a fost tratata cu succes cu acesta terapie).

Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Tulpinile plantelor pe care nu le cunoasteti sau a caror provenienta este incerta nu vor fi niciodata folosite, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie datorita toxicitatii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu substante chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai intens, cu atat efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si continutul de clorofila va fi mai ridicat. Iata cateva plante frecvent folosite in terapia cu clorofila:
- fire verzi de zarzavat: patrunjel sau telina, in anumite cazuri frunze de ceapa verde sau usturoi;
- tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie;
- mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz;
- tulpini tinere de lucerna.

Pentru a obtine extractele pentru o cura de primavara cu clorofila nu avem nevoie de o aparatura prea sofisticata. Este foarte util sa avem un mixer electric, dar in absenta acestuia, extractele de clorofila pot fi obtinute si manual. Iata cele doua metode de obtinere a extractului de clorofila:

Metoda 1 - cu ajutorul mixerului electric
Reteta pentru obtinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila este urmatoarea: intr-un vas de plastic se pune un manunchi de mladite verzi de plante (grosimea manunchiului este cat sa poata fi cuprins intre degetul mare si aratator) si un pahar de apa plata sau apa de izvor. Se marunteste planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu ajutorul mixerului, dupa care se filtreaza imediat printr-un tifon. Se consuma preparatul imediat dupa filltrare, asa incat sa nu se oxideze.

Metoda 2 - prin macerare
Aceeasi cantitate de mladite verzi se toaca marunt pe o planseta de lemn. Imediat dupa tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor si se lasa la macerat la temperatura camerei, vreme de sase ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Dupa filtrare, extractul obtinut se consuma imediat.

 

 

Cura de slabire cu drojdie de bere

Este o cura utila mai ales in refacerea si intretinerea organismului.


Drojdia de bere contine vitaminele:

-B1-eficienta in combaterea tulburarilor digestive,cardiace,pentru tratarea depresiilor,nevralgiilor si oboselii.
-B2-utila in combaterea eczemelor,a imbatrinirii pielii
-B3-implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemuluinervos
-B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale,remediu anti-stres,mareste rezistenta la infectii
-B7-care neutralizeaza colesterolul,fiind deci indicata in obezitate;previne caderea parului
-B8-utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor
-B9-are efect antianemic,ajuta la mentinerea echilibrului hormonal
-B12-care actioneaza asupra sistemului nervos,marind puterea de concentrare,ameliorind cefaleele;contribuie la mentinerea echilibrului hormonal
-B15-amelioreaza oxigenarea tisulara,este un remediu minune impotriva imbatrinirii,ajuta la dezintoxicarea ficatului

Mod de administrare:se administreaza cu miere,2 lingurite de drojdie+1 lingurita de miere si se ia pe stomacul gol inainte de masa principala cu 30 minute.Cura dureaza 2 saptamini.

 

Cura de slabire cu fructe

- Cura cu lamai
Se incepe cu zeama unei lamai pe zi crescand zilnic consumul cu cate una pana ce se ajunge in ziua a zecea, la zece lamai consumate sub forma de limonada ( eventual cu putina zaharina), apoi se descreste pana se ajunge din nou la o lamaie pe zi.
Lamaile au ca principale proprietati tonificarea sistemul nervos, tonificarea inimii si activarea globulelor albe. In plus ele sunt bactericide, diuretice, antiscorbutice antiartritice, etc

- Cura cu mere
Se conuma zilnic un kilogram de mere fara alte alimente.
Marul este un tonic al sistemului nervos, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant, calmant, racoritor, laxativ, etc.
Cura este recomandata atat in obezitate cat si in astenie fizica si intelectuala, surmenaj, demineralizare sau pentru prevenirea infectiilor respiratorii.

-Cura cu cirese sau visine
Se consuma doua zile pe saptamana, 1kg cirese sau visine (in perioada de sezon), fara alte alimente.
Sunt bune eliminatoare de toxine, favorizeaza transpiratia, favorizeaza digestia, remineralizeaza organismul, tonifica organismul si tenul, incetinesc imbatranirea.
Ciresile si visinile sunt recomandate atat in tratamentul obezitatii cat si al celulitei.

 

Cura de slabire cu grau incoltit

Ce este graul incoltit? Germenii de grau (graul incoltit) sunt seminte care trec din starea de viata latenta in stare activa, proces care determina o serie de transformari biochimice si de structura. In acest moment, samanta incoltita contine maximum de substante folositoare organismului uman. Iata cateva cantitati de minerale usor de asimilat de catre organism, continute de 100 grame germeni de grau: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%). La aceste minerale se adauga vitaminele: A, B, E, K, D, PP, enzime si anumiti hormoni vegetali, cu structura foarte putin cunoscuta, care au efecte terapeutice extraordinare.

Durata curei. Pentru a observa primele efecte ale consumarii graului incoltit este necesara trecerea a 3-4 saptamani. Stabilizarea efectelor apare, insa, dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave.
Doza de grau consumata zilnic
Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi; la copii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, doza este de 1-2 linguri pe zi; la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.

Administrarea germenilor de grau se face dimineata, pe stomacul gol. Graul incoltit se da prin masina de tocat, pentru a fi maruntit, dupa care se amesteca cu miere. Exista si o serie de retete de combinare a graului germinat cu alte alimente-medicament.
Actiuni terapeutice ale acestei cure
Primele efecte care se observa la aceasta cura sunt: oprirea caderii parului, marirea sau refacerea acuitatii vizuale, imbunatatirea coordonarii miscarilor, intarirea dintilor, infrumusetarea pielii, reglarea activitatii nervoase (germenii de grau au si un efect usor sedativ), marirea vitalitatii.

Indicatii. Graul incoltit este indicat in: Πcrestere, tratamentul intarzierilor de crestere la copii; Πboli de piele (acnee, eczeme, afectiuni infectioase recidivante); Πimbatranire, imbatranire prematura; Πafectiuni hepatice; Πsubponderalitate (are efect reglator asupra greutatii corporale); Πla femei - in cazurile de estompare a caracterelor feminine: talia ingusta, bazinul larg, vocea subtire, lipsa pilozitatilor (parului) din zona abdomenului, spatelui, faciala etc; Πtromboflebita; Πarterita; Πtumori ale stomacului, tumori in general; Πcancer; Πafectiuni oculare; Πafectiuni respiratorii recidivante (inclusiv astm si bronsita); Πimpotenta si sterilitate masculina (pentru barbatii cu vitalitate generala foarte scazuta); Πamenoree, dismenoree (la femeile cu o constitutie fragila, anemice); Πanemie, lipsa de calciu si magneziu; Πdureri de cap, migrene, insomnie.

Contraindicatii ale curei cu grau incoltit. Germenii de grau sunt contraindicati persoanelor care se confrunta cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni in organism. In consecinta, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbati cu tendinta spre efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu-minune, care in cazul lor ar putea sa accentueze anumite probleme.
Sortimente de grau germinat ce se gasesc in comert
In comert se gaseste grau incoltit in urmatoarele forme de prezentare: Πpulbere obtinuta prin uscarea si macinarea graului incoltit si apoi uscat; Πfulgi obtinuti prin prelucrarea mecanica a boabelor de grau incoltit; Πdiferite combinatii de fulgi sau pulbere de germeni de grau cu fructe uscate (catina, fructe de padure, fructe exotice). Evident, nici unul din aceste produse nu are puterea curativa a boabelor de grau proaspat germinate si date prin masina de tocat.

Obtinerea graului incoltit dupa metoda Valeriu Popa
Se cumpara grau - din ultima recolta. Se cerne prin sita, ca sa cada corpurile straine. Joi dimineata la ora 6 se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita, cu o capacitate de 5 litri. Se spala cu apa rece pana se obtine o apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede. Se pune intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22 se scurge apa in care a stat graul si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Se umple din nou oala si se lasa la o parte. Vineri la ora 6 se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. Se pune strecuratoarea sub jet de apa. In timpul spalarii nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore, adica la orele 6 - 14 - 22, pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Aceasta se obtine sambata pe la pranz sau, cel mai tarziu, seara. Cand se obtine marimea embrionului si a radacinii, se pune graul in sticle de lapte care se vor acoperi cu dopuri, ca sa nu intre aerul, si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.

 

Cure de slabire cu legume

- Cura cu telina
Este un bun remediu in obezitate. Este bogata in vitaminele A, B, C si minerale.
Se beau 100g suc de telina, dimineata inainte de masa, in cure de cate 15-20 de zile.
Telina poate fi consumata si sub forma de salata cruda inainte de mesele principale.
Telina favorizeaza digestia, elimina toxinele din organism, determina cresterea cantitatii de urina eliminata, stimuleaza activitatea de drenare a bilei, determina scaderea glucozei in sange, provoaca eliminarea gazelor intestinale, provoaca eliminarea viermilor intestinali, provoaca distrugerea microorganismelor. Are efecte deosebite in astenie psihica, fizica.

- Cura cu tomate
Este un aperitiv mineralizant cu proprietati diuretice si laxative.
Se bea cate o cana de suc de rosii zilnic, dimineata pe nemancate.
Cura dureaza o luna de zile.
Rosiile pot fi consumate si sub forma de salate crude dar preparate cu putin timp inainte de a le manca.

 

Cura de slabire cu oua de prepelita

Este imposibil sa nu fi auzit deja de calitatile iesite din comun ale acestui aliment foarte bogat in vitamine. O cura cu oua de prepelita rezolva probleme grave de sanatate, cum ar fi: afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, si asta fara nici un altfel de medicamente. Dealtfel, toti crescatorii de prepelite sustin ca viata li s-a schimbat in bine datorita acestei mici pasari: in primul rand consumul zilnic de oua le-a imbunatatit sanatatea (a lor si a familiilor lor), iar in al doilea rand veniturile pe care le obtin din comercializarea oualor sau a carnii sunt mai mult decat multumitoare.

In antichitate, chinezii tratau in mod curent astmul bronsic cu oua de prepelita, iar vechii egipteni tratau inca de acum 4000 de ani impotenta si sterilitatea.

Doctor Jean Claude Truffier, medic generalist francez, face studii aprofundate asupra calitatilor terpeutice ale oului de prepelita, obtinand rezultate remarcabile in tratarea astmului bronsic, rinitei, conjunctivitei, tusei spastice, urticariei, etc.

Dupa aceste remarcabile succese, numerosi medici, vor accepta acest tratament, extinzand utilizarea lui in tratarea altor afectiuni, cum ar fi:

- ulcer gastric si duodenal
- diabet zaharat
- hipertensiune arteriala
- boli ale ficatului si rinichilor
- impotenta

"Eu, de cand am inceput tratamentul cu oua de prepelita nu m-am mai oprit""Practic, oul nu te trateaza de astm, de ulcer sau  boli de rinichi , ci te trateaza in general." Oul de prepelita este un "medicament" fara nici o contraindicatie si are marele avantaj ca echilibreaza intregul organism, fiind o sursa naturala si foarte ieftina de vitamine esentiale. "Foliile de Ulcerotrat mi s-au ingalbenit in dulap",  care in fiecare dimineata, la jumatate de ora dupa ce se trezeste (niciodata dupa ora 4), bea pe nerasuflate 5 oua de prepelita.

Care este misterul? Nimic mai simplu, daca pornim de la factorii ce determina aceste imbolnaviri: stres cotidian, alimentatie dezechilibrata, bogata in aditivi si ingrediente sintetice (amelioratori, conservanti, stabilizatori) precum si in produse de origine animala cu un continut ridicat de grasimi si colesterol, etc.

Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino - mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente, readucand in parametrii normali orice organism uman.

In continuare, prezentam o serie de caracteristici ale produsului ce asigura eficienta tratamentului:

comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita are un continut de colesterol de numai 1,4% fata de 4%; grasimi de circa 3 ori mai putine; ca aport proteic galbenusul contine 23% fata de 16% - 17% la oul de gaina. La continutul de minerale si vitamine, comparatiile nu-si au rostul: de 6 ori mai multa vitamina B1; de 5 ori mai mult fosfor; de 5 ori mai mult fier; de 15 ori mai multa vitamina B2, precum si alte substante antialergice, ce fac ca oul de prepelita sa diminueze cantitatea unor anticorpi responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Toate acestea si multe altele fac din oul de prepelita singurul "medicament" care are numai "indicatii", la rubrica "contraindicatii" troneaza un mare "ZERO"!

Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomie, continutul scazut in grasimi si colesterol caracteristic facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol marit, diabet, regim alimentar de curatare).

In incheiere un lucru deosebit de important: daca sunt reflectate toate instructiunile privind igiena si se asigura conditiile de mediu optime, prepelita japoneza este singura pasare de productie care nu necesita vaccinari pe toata durata vietii, starea de sanatate fiind determinata prin examene de laborator asupra lotului de productie si a oualelor.

Aceasta constituie un argument in plus pentru ca produsele prezentate sa fie consumate cu toata increderea.

- Imbunatatesc functionarea cordului
- Au un efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi si ficat
- Imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica
- Improspateaza si imbunatatesc memoria
- Au un rol deosebit de important in cresterea si dezvoltarea copiilor
- Revitalizeaza organismul indiferent de varsta.

Cura de slabire de 120 de oua se administreaza in 25 de zile astfel:

4In prima zi - 3 oua
4In a doua zi - 3 oua
4In a treia zi - 4oua
4In a patra zi - 5 oua
4In continuare pana in a-25-a zi - 5 oua

Cura de 240 de oua se administreaza in 49 de zile. La copiii intre 4 si 8 ani, se recomanda cura de 120 de oua in 31 de zile, iar la cei intre 8 si 10 ani, 240 de oua in 61 de zile astfel:

4In primele 4 zile cate 3 oua/zi
4In continuare cate 4 oua pe zi

Ouale se beau crude dimineata pe stomacul gol prin inteparea in dreptul camerei de aer sau frecarea cu putin zahar la care se adauga cateva picaturi de lamaie. Dupa o pauza de 20 de zile, cura se poate repeta, oul de prepelita japoneza fiind singurul ou dietetic.

 

Cura de slabire cu polen

Utilizeaza unul din produsele apicole-polenul.
Este un aliment foarte complex, care acontine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime cu o puternica actiune binefacatoare. Cura cu polen este de minim 2 saptamini in care se consuma intre 10 si 30 g de polen pe zi. Polenul se ia pe stomacul gol si se mesteca foarte bine, pana devine ca o pasta inainte de a fi inghitit.

Indicatii: varice, flebita, fragilitate capilara, inapetenta, slabiciune fizica, incapacitate de efort.

 

Cura de slabire cu prune

Cunoscutele prune, folosite de cele mai multe ori pentru compot sau gem reprezimnta o sursa de substante nutritive necesare sanatatii.

Consumate crude in cure de doua - trei saptamani ele reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului si cresterea rezistentei organismului.

Fructele sunt bogate in provitamina A dar mai sarace in vitamina C. Ele contin apa (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloza, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier, mangan cu predominarea potasiului.

Potasiul contribuie la normalizarea activitatii celulelor sistemului nervos. El ajuta la inlaturarea starii de oboseala si la pastrarea vioiciunii intelectului.

Prunele au proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoilente, stimulente nervos, dezintoxicante si decongestionante hepatice.

Ele relaxeaza tesuturile diminuand starea de inflamatie si cresc peistaltismul intestinal usurand tranzitul prin lubrefiere.

Prunele se consuma cu 30 minute inainte de mesele principale. Se poate folosi si sucul proaspat de prune (un pahar inainte de fiecare masa).

Daca se urmareste numai efectul laxativ atunci sunt necesare numai 8-10 prune consumate dimineata la inceputul mesei.

Se pot face cure de trei zile pe saptamana in aterioscleroza, obezitate, hipertensiune si reumatism. In aceste trei zile se consuma doar prune.

Prunele mai sunt recomandate in anemie, surmenaj, guta, constipatie, intoxicatii alimentarwe, colici biliare, dischinezie biliara si hemoroizi.

Pentru efectele diuretice si laxative si prentru decongestionarea ficatului se pote folosi si decoctul de prune uscate, doua cani pe zi.

Fructele proaspete se folosesc si in cosmetica pentru tenurile cu pori deschisi. Ele se zdrobesc si se aseaza pe fata, realizand o masca astringenta, timp de 20 minute dupa care se spala cu apa calduta

 

Cura de slabire cu struguri

Se incepe cu 1/2 kg de struguri repartizati la cele 3 mese principale si se creste cu 1/2 kg /zi pina se ajunge la 3 kg cind se metine aceasta cantitate inca 3 zile. Este o cura blinda, abordabila si de persoanele cu o constitutie mai fragila.


Indicatii: uzura fizica pe fond de stres, acumulari de toxine in organism, surmenaj intelectual, insomnie, laringita, tuberculoza, cardiopatii, afectiuni hepatice, gastroenterite.

 

Cure de slabire cu infuzii de plante

- Cura cu infuzie de papadie
Se pun doua ligurite de planta la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperit 10-15 minute. Se beau doua, trei ceaiuri pe zi dupa mesele principale.
Frunzele tinere pot fi consumate si sub forma de salata primavara.
Papadia activeaza procesele de eliminare a toxinelor din sange, mareste cantitatea de urina eliminata, scoate acidul uric din organism, stimuleaza secretiile gastrice si intestinale, este un tonic general, aprovizioneaza organismul cu vitamine (A, B, C, D) si cu minerale.

- Cura cu infuzie de soc
Se pun doua lingurite de planta la o cana cu apa clocotita. Se lasa acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 cani pe zi.
Socul este un bun diuretic si purgativ, el mareste cantitatea de urina eliminata in timp, mareste activitatea glandelor sudoripare, favorizeaza evacuarea continutului intestinal, distrugand microorganismele.

- Cura cu decoct din urmatorul amestec de plante:
40g pulbere de papadie
20g frunze de mesteacan
25g volbura
15g soc
Se pune o lingurita amestec de plante la o cana cu apa. Se fierbe 5-10 minute, se lasa acoperit 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi de ceai caldut si neindulcit. Ceaiurile se beau intre mese iar cura dureaza cel putin o luna de zile

 

Cura de slabire de cirese

Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la maturitate pe la jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani..

Ciresele dulci contin:
- apa (75-89%),
- zaharuri,
- acizi organici,
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP),
- acid pantoteic,
- minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf),
- oligoelemente (zinc, cupru, mangan).

Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de cel putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si echilibrarea organismului.

Se realizeaza astfel o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind imbatranirea.

Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.

Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale sau ale cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si renale, colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.

Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi proprietati si recomandari, el fiind diuretic,laxativ, antiinflamator, remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.

In cazul hepatitelor se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc de cirese.
In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite.
Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe zdrobite pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii pielii.

Cura de slabire cu pepene rosu

Miezul pepenelui rosu este un cocteil de apa, aproape 95 la suta, si zaharuri naturale, cu un gust aromat si extrem de favorabil, codimentat cu o multitudine de substante miraculoase cum ar fi anumite enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar), de aici rezulta si proprietatile sale terapeutice), iar continutul mare de apa il recomanda pentru tratamentul rinichilor, cit si al aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, tuturor celor care sufera de rinichi le este recomandata in perioada de vara-toamna, daca este posibil si in celelalte sezoane de iarna-primavara, o cura de pepene rosu de minimum zece zile in fiecare luna.

Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii, de unde si gustul de acru, nu foarte agreat uneori, au efecte de dezintoxicare puternica, ceea ce face ca pepenele rosu sa fie in mod special recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzura a organismului, batrinilor, cit si celor care au avut sau mai au o alimentatie incarcata in toxine. In concluzie, o cura de minimum zece zile lunar cu pepene rosu are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului uman, cu totul deosebite.

Cura de pepene rosu se face foarte usor, intrucit nu este nevoie de nici un fel de preparare suplimentara. Unii medici si terapeuti recomanda sucul de pepene, dar acesta se oxideaza rapid si isi pierde in mai putin de 15 minute potentialul curativ, ca atare este indicat sa se manince pepenele normal, minimum doua kilograme de pepene pe zi. Se recomanda sa fie bine copt, dulce si sa nu se evite consumarea partii de miez din apropierea cojii. Aproape o treime din greutatea unui pepene rosu este reprezentata de coaja, de aceea un pepene rosu pentru o zi de cura pentru tratament trebuie sa aiba in jur de 3 kilograme, mai ales ca in zilele calduroase se poate chiar dubla cantitatea de pepene consumata.

Indicatii in cura de tratament cu pepene rosu

Pentru acnee
Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare globala si, in plus, are anumite efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor in mod special, putind face minuni in tratamentul acneei, iar pe cit este posibil, in paralel cu cura de pepene rosu se vor elimina din alimentatie carnea si alte alimente toxice. Extern, se va aplica zilnic tinctura de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu marul lupului (Aristolochia clematitis):

Pentru nefrita, pielita si pielonefrita
Se consuma cantitati mari de pepene intr-o singura repriza, iar pe perioada curei de tratament, mai ales dupa ingerarea pepenelui, se recomanda evitarea frigului si a curentilor de aer in zona salelor.

Pentru calculi renali (pietre la rinichi)
Se recomanda a se consuma cantitati mai mari de pepene rosu. Inainte de cura de tratament, cit si in ultimele trei zile se iau plante care sfarima calculii renali, aportul de apa de la pepene ajutind la eliminarea lor. Dupa ce s-au luat aceste plante ce sfarima si maruntesc calculii renali, 1-2 ore dupa ce s-a consumat pepenele rosu se va tine pe zona rinichilor o sticla cu apa foarte calda, chiar fierbinte. Aceste plante sint: frunzele de mesteacan (Betula alba), frunzele de merisor (Vaccinium vitis idaea), rasina de pini (Pinus sylvestris) si boabele de ienupar (Juniperus communis).

Sa slabesc 9 kg in 14 zile
alimentatie - nutritie - calorii - cure de slabire

Dieta pe care v-o recomand a fost elaborata de cercetatorii Institutului de nutritie "MAX PLANK"din Germania . Cine tine aceasta dieta vreme de doua saptamani, nu-si mai schimba greutatea corporala trei ani. Metabolismul se modifica si creaza un camp energetic care impiedica depozitarea grasimilor.

Ce este absolute interzis la aceasta dieta: nu se bea nici un fel de alcool (bere, vin, tarie).

Important:
- se foloseste numai sare dietetica
- se bea cel putin 2 litri de lichid pe zi (ceai cu lamaie si cafea fara zahar, apa minerala slab concentrata, exclus sifonul si bauturile dulci acidulate)
Cine tine aceasta dieta va fi un om slab, dar plin de energie.

LUNI
Dimineata: cafea (fara zahar sau lapte) si nimic altceva
La pranz: 2 oua fierte tari si spanac fiert (cu putina sare) - cat vrei (exclus paine)
Seara: 1 gratar (mare) de vaca cu salata verde si telina - cat vrei (exclus paine)

MARTI
Dimineata: cafea (fara zahar sau lapte) si nimic altceva
La pranz: 1 gratar (mare) de vaca cu salata verde si fructe - cat vrei (exclus paine)
Seara: sunca de Praga - cat vrei (exclus paine)

MIERCURI
Dimineata: cafea (fara zahar sau lapte) cu 50 gr. paine intermediara
La pranz: 2 oua fierte tari cu salata verde si rosii - cat vrei (exclus paine)
Seara: sunca de Praga si salata verde - cat vrei (fara paine)

JOI
Dimineata: cafea (fara zahar sau lapte) cu 50 gr paine intermediara
La pranz: 1 ou + morcovi fierti (sau cruzi) + Schwitezer - cat vrei (exclus paine)
Seara: fructe cu iaurt - cat vrei (exclus paine)

VINERI
Dimineata: cafea (fara zahar sau lapte) +morcovi cruzi, rasi cu lamaie si nimic altceva
La pranz: peste fiert + rosii - cat vrei (exclus paine)
Seara: 1 gratar de vaca + salata verde - cat vrei (fara paine)

SAMBATA
Dimineata: cafea fara zahar sau lapte + 50 gr. paine intermediara
La pranz: pui la gratar - cat vrei (exclus paine)
Seara: 2 oua fierte tari + morcovi cat vrei (fara paine)

DUMINCA
Dimineata: ceai cu lamaie si nimic altceva
La pranz: 1 gratar de vaca + fructe - cat vrei (exclus paine)
Seara: orice si cat vrei (mancarea preferata)

( NU alcool sau dulciuri)

LUNI se reia dieta pentru inca o saptamana

ATENTIE: nu se inlocuieste nici un produs din dieta

Retete slabire -   cura slabire- Dieta cu calorii negative

Inainte de a citi cele de mai jos trebuie sa spun ca dieta cu calorii negative nu trebuie folosita ca un substitut pentru o reteta de slabire uzuala. Dieta cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita.

Numele acestei diete va conduce intr-o directie gresita. Nici o mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode s bazeaza pe faptul ca in momentul in care mananci un mar de exemplu care contine aprox. 50 de calorii, se consuma pentru procesarea acestuia o anumita cantitate de energie pentru a extrage vitaminele si nutrientii din mar. Practic se consuma mai mult de 50 de calorii. Numarul de calorii consumate depinde de la persoana la persoana. Unii sustin ca poti arde cam 150% din caloriile continute de mar. Rezultatul este ca ardeti in plus 25 de calorii la fiecare mar pe care il digerati.

In momentul in care digerati otice tip de mancare corpul produce enzime care separa enzimele continute de mancare. Cu dieta cu calorii negative se crede ca se produc mai multe enzime decat este necesar pentru a separa caloriile din mancare. Personal nu am testat rezultatele acestei diete.

Ati putea sa-mi spuneti daca aceasta dieta chiar functioneaza, oricum eu cred ca puteti folosi aceste alimente in momentul in care nu va puteti abtine sa mancati.

Lista cu alimente cu calorii negative:
Ananas, Andiva, Ardei iute, Broccoli, Capsuni, Castravete, Ceapa, Cicoare, Conopida
Fasole verde, Grapefruit , Gulie, Lamaie, Lubenita, Mango , Mar, Morcovi, Papadie
Papaya, Piersica, Portocala, Ridichi, Sfecla, Spanac, Spanac, Sparanghel, Tei
Telina, Usturoi, Varza verde , Zmeura

Cura de slabire pentru bolnavii de inima

Această dietă este recomandată de către departamentul de cardiologie pentru pacienții bolnavi de inimă care trebuie să piardă în greutate repede și sănătos.
Dieta este rapidă, arde grăsimile. Secretul este că mâncând după dietă se ard mai multe calorii decât cele conținute în mâncare. Dieta spală organismul de unele toxine și dă senzația de “mă simt mai bine”. Dieta se bazează pe consumul zilnic de supă arzătoare de calorii. Această supă poate fi mâncată ori de câte ori simțim foame. Mănânci atâta cât poți și oricând în timpul zilei, căci mâncând această supă de fapt arzi calorii. Luați aminte! Cu cât mâncați mai mult din această supă, cu atât pierdeți mai mult în greutate.
În timpul regimului, categoric NU!: băuturi alcoolice, pâine, zahăr, prăjeli, miere de albine.

REȚETA DE SUPĂ

1. 6 cepe mari
2. o varză
3. o legătură de țelină
4. doi morcovi
5. doi ardei grași
6. 0,750 kg. roșii (se poate înlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supă de vită Knor
Notă
Unde nu se menționează băutura, se bea apă, suc de fructe neîndulcit, ceai, cafea, lapte degresat. Nu băuturi carbogazoase.
Progres
După 7 zile - dacă se respectă cu sfințenie regimul, se pierd 5-7 kg.

Ziua 1: supă, fructe (nu banane). Se recomandă pepene galben sau verde.
Ziua 2: supă, vegetale (fără grăsimi), mai ales frunze: varză, salată, un cartof fiert cu puțin ulei.
Ziua 3: combinația celor două zile, mai puțin cartoful.
Ziua 4: supă, 3 banane, lapte cât poți, apă.
Ziua 5: supă cel puțin o dată, 300-500 gr. Carne de vită, pui sau curcan, fără piele, grăsime, 3 roșii sau 6-8 pahare de bulion.
Ziua 6: supă, carne de vită (curcan) oricât, vegetale cu frunze verzi (fără cartofi).
Ziua 7: supă, orez, mazăre, suc de fructe neîndulcit, legume.

Alimente care pot fi consumate fără restricții:

Proteine
a) animale: orice carne slabă, ouă tari, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, urdă, telemea desărată;
b) vegetale: rădăcini crude, zarzavat și legume crude, fructe proaspete, în afară de nuci, alune, castane;
Glucide: numai cele din legume, fructe și salate.
Grăsimi: uleiuri vegetale, margarină
Sare: 5 gr. pe zi

 

Cura slabire - regimul danez

Ziua 1:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar
Pranz: 2 oua tari + 400gr de spanac + 1 rosie
Seara: 200g vita + salata verde + ulei, lamaie (friptura)

Ziua 2:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar
Pranz: 250g sunca + 1 iaurt natural
Seara: 200g vita + salata verde + ulei, lamaie (friptura)

Ziua 3:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua + 1 felie de sunca + salata verde
Seara: 1 telina fiarta + 1 rosie + 1 fruct

Ziua 4:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 200ml zeama de fructe + 1 iaurt
Seara: 1 ou tare + 1 morcov ras + 250g fructe

Ziua 5:
Dimineata: 1 morcov mare ras
Pranz: 200g peste cod fiert + lamaie
Seara: 200g vita + unt + telina rasa

Ziua 6:
Dimineata: Cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua tari + morcov ras
Seara: 1/2 pui + salata verde cu ulei; lamaie

Ziua 7:
Dimineata: ceai gol
Pranz: apa chioara
Seara: cotlet de miel + mar

Saptamana urmatoare - regim idetic dar cu 250g carne de vita in ziua a 6-a.
Regimul nu se repeta numai dupa 2 ani.

La foame se bea apa.

Cura slabire - fitness

Multi aleg fitness-ul pentru a scapa de kilogramele in plus. Alegerea lor este cat se poate de corecta. Nimic mai sanatos decat sa slabesti facand miscare. Pentru a va putea da seama unde va situati, trebuie sa cunoasteti raportul optim dintre greutate si inaltime. Atunci cand introduceti in organism mai multe calorii decat aedeti, veti castiga in greutate. Pentru a pierde kilograme, trebuie sa eliminati mai mult decat asimilati. Logic,nu? Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului u? Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului (arderea caloriilor) nu doar pe durata efectuarii lor, ci si un timp dupa aceea. Va mai spunem ca pentru a pierde 1 kg trebuie sa ardeti circa 7700 de calorii. Cifrele nu trebuie sa va sperie. Un exercitiu regulat de circa 15-20 minute pe zi va duce in cateva luni la rezultate vizibile. In plus, cantarul nu este cel mai sigur etalon al starii organismului. Puteti avea aceeasi greutate arzand grasimi si marind masa muusculara. Este stiut faptul ca regimurile de slabire au ca efect scaderea masei musculare, spre deosebire de fitness, care va ajuta sa va mariti masa musculara in detrimentul tesutului adipos. Asa ca, daca dupa cateva luni de fitness sunteti dezamagiti de cantar, uitati-va in oglinda si zambetul va va reveni cu siguranta.

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.