Glucidele

Carenta de glucide produce tulburari in folosirea proteinelor si lipidelor de catre celule, realizind ceea ce se cheama acidoza.
In aceste conditii se consuma din rezervele de lipide si proteine ale organismului, iar dezechilibrul care rezulta are caracter de boala.

Alimentul principal:
- zaharul

Sunt substante compuse din trei elemente:
oxigen, hidrogen si carbon.
De aceea se mai numesc si hidrocarbonate.

Aici sunt cuprinse, in afara zaharului mentionat, urmatoarele:
- dextoza ("zaharul strugurilor")
- fructoza (zahar din fructe)
- maltoza (din semintele care incoltesc)

- lactoza (din zaharul laptelui)
- amidonul (care sta la baza tuturor fainurilor)
- mierea de albine
- celuloza

Rolul glucidelor:

- usureaza folosirea proteinelor
- impiedica acumularea de substante acide
- fixeaza apa in tesuturi.



Excesul de glucide produce:

- scaune de fermentatie
- obezitate
- diabet zaharat
- carii dentare

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2008  Toate drepturile rezervate.