Lipidele

Cu ajutorul lipidelor se poate da, in alimentatie, valoare energetica mare in volum mic de alimente.

Lipsa totala si prelungita a grasimilor produce tulburari grave: oprirea in crestere, modificarea pielii, a mucoaselor, a parului, a unghiilor.


Excesul de grasimi poate provoca o oboseala a ficatului si favorizeaza aparitia obezitatii.

In organism grasimile vehiculeaza vitaminele A, D, E si le asigura absorbtia in tubul digestiv.

Folosesc:
- la refacerea unor tesuturi;
- la alcatuirea sistemului nervos;
- la cresterea si la asigurarea unei functii normale a pielii;
- la formarea anticorpilor;
- la buna functionare a unor glande endocrine (tiroida);
- la metabolismul apei;



Grasimile acumulate si depozitate in organism constituie un "aliment de rezerva" si in caz de restrictie alimentara servesc la nutritia organismului.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.