Proteinele

Alimentul principal:
sursa de proteina, este carnea. In natura insa proteinele nu se gasesc numai in carne, desi in majoritatea lor se gasesc in regnul animal.


Lipsa (carenta) de proteine in organism poate da:
- tulburari de crestere si de nutritie;
- scaderea rezistentei la infectii;
- aparitia anemiei;
- aparitia edemelor (tumefierea alba a fetei);
- scaderea capacitatii de activitate fizica si psihica;

Excesul de proteine in organism poate duce la:
- aparitia de scaune de putrefactie;
- aparitia unor boli (guta);
- aparitia fenomenelor de intoxicare cu proteine;

In tubul digestiv proteinele sunt transformate, sub influenta diferitilor fermenti, in elementele din care sunt formate si care se numesc aminoacizi.

De fapt ele sunt absorbite in intestin sub forma acestor aminoacizi, care contribuie direct la crestere si reparare.



Proteinele care contin toti aminoacizii esentiali se numesc proteine complete, cum sunt cele care se gasesc in alimente ca:
laptele, oua, carnea slaba, brinza, etc.

Proteinele care nu contin toti aminoacizii esentiali se numesc proteine incomplete, cum sunt:
mazarea, fasolea, porumbul, etc.

Valoarea calorica a proteinelor este urmatoarea:
1 g. proteine, prin ardere in corp, produc 4 calorii

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.