Tetania tratament cu produse naturiste Calivita

Calciu sanguin (calciu ionic) - Calciul are rol in formarea oaselor si a dintilor, mentine tineretea oaselor, are rol in activarea enzimelor, in permeabilitatea

membranelor celulare si este implicat in transmisia impulsurilor nervoase, ajuta la contractarea si relaxarea muschilor (excitabilitatea neuromusculara). Concentratia calciului plasmatic oscileaza intre 9 si 11%. Din acesta numai 50% este sub forma solubila, restul este insolubil si neionizabil, fiind legat de proteine. Cand concentratia calciului solubil si ionizabil scade sub 50% apar semne de hiperexcitabilitate neuromusculara, tetanie si convulsii.

Magneziu - Se gaseste mai ales in oase, iar restul in muschi, sange, tesuturi moi si celule. Este indispensabil functionarii eficiente a sistemului nervos, a musculaturii si a sistemelor enzimatice si are are indicatii in tetanie, spasmofilie, inhiba excitabilitatea neuronilor, regleaza relaxarea si contractilitatea muschilor.

Tetanie - Sindrom care se manifesta prin hiperexcitabilitate neuromuscula (contracturi musculare) si care poate aparea intr-o varietate de conditii patologice, in cursul carora se produce o scadere a concentratiei ionilor de calciu in sange: in hipoparatoroidism (defecte functionale ale glandelor paratiroide), in insuficienta renala (prin neeliminarea fosforului), in alcaloza (tetania prin hiperventilatie, prin eliminarea excesiva a bioxidului de carbon si tetania gastrica prin vome persistente), in tulburari de absorbtie a calciului, in deficit de vitamina D (la nou nascut sau copii cu rahitism sau la adult cu osteomalacie).

Criza tetanica
Este consecinta unor descarcari spontane, cu caracter paroxistic, in nervii motori, ceea ce determina spasme musculare involuntare. De cele mai multe ori fenomenele motorii sunt precedate de descarcari in nervii senzitivi, cand apar furnicaturi (parestezii). Frigul, oboseala, emotiile pot grabi instalarea unei crize. Paresteziile sau contracturile musculare pot sa apara initial la nivelul unui grup muscular solicitat, de exemplu la mana cu care scriem sau la picioare in timpul mersului. Alteori pozitia incomoda, cu compresiunea unui nerv (picior peste picior sau sprijinirea de un brat) favorizeaza inceperea descarcarilor

nervoase in zona musculara interesata. Bolnavul simte nesiguranta in miscari, apoi curand se instaleaza contractura tonica musculara involuntara, care din acest moment devine dureroasa.

In functie de severitatea crizei, contracturile se pot extinde la alte teritorii musculare si se pot chiar generaliza la intreaga musculatura scheletica. La membrele superioare, policele este in adductie, celelalte degete lipite intre ele, flectate din articulatia metacarpofalangiana, luand aspectul de "mana de mamos". La membrele inferioare, degetele sunt flectate spre planta, cu halucele dedesubt, suprafata plantara se excaveaza, se adauga contractura gambei si coapsei, astfel ca bolnavul nu-si mai poate tine echilibrul si cade, fara sa-si piarda starea de cunostinta. La fata, contractura orbicularului buzelor conduce la aspectul de "bot de stiuca". Spasm laringeal, mai frecvent la copil, prezent insa si la adult, cu hipoxie (lipsa de oxigen) si convulsii. Spasme ale musculaturii digestive, crize de hipersudoratie (transpiratie abundenta), lipotimii.

Manifestari cronice ale hipocalcemiei - Parul isi pierde luciul, este friabil si are tendinta la cadere. Unghiile se rup usor. Pe piele apar leziuni de tip eczematos. Tulburarile trofice dentare insotesc in special formele de tetanie cu inceput timpuriu, in copilarie si se caracterizeaza prin insuficienta dezvoltare atat a dentinei cat si a smaltului dentar, astfel ca dintii apar tarziu si se uzeaza repede. Psihic , bolnavii se plang de depresie, iritabilitate, tulburari emotional-afective severe, iar la persoanele in varsta apare tremor, rigiditate si ataxie.

Tetania latenta - Spasmofilia - In aceasta boala, hiperexcitabilitatea sistemului nervos (in urma scaderii concentratiei ionilor de calciu in sange) trebuie cautata prin examen clinic, de exemplu prin percutia obrazului, cand se produce contractie fulgeratoare a musculaturii faciale. Uneori o tetanie latenta se poate transforma in tetanie manifesta.

Tetania manifesta - Se traduce prin contracturi ale musculaturii netede si striate. Este o boala des intalnita la sugar si copilul mic, caracterizata prin cresterea excitabilitatii sistemului nervos, in urma scaderii concentratiei ionilor de calciu din sange. Cea mai frecventa cauza de tetanie a sugarului si copilului mic este rahitismul (tetania rahitogena). In faza de vindecare a rahitismului, mai ales primavara, poate avea loc o scadere temporara a ionilor de calciu din sange, ceea ce creeaza conditiile umorale ale tetaniei. Tetania sugarului poate sa ramana latenta (spasmofilie) sau poate deveni manifesta. In acest caz, semnele bolii pot fi: Crize de convulsii, contractii ale muschilor corpului, insotite de pierderea cunostintei, care nu pot fi deosebite de crizele de epilepsie. Bronhotetanie, spasmul musculaturii bronhiilor, care poate simula un astm. Accidentele tetaniei manifeste se trateaza de urgenta intraspitalicesc.

Tetania din hipoparatiroidism - Glandele paratiroide secreta un hormon (parathormon) care are rol in mentinerea echilibrului fosfocalcic in lichidul plasmatic. Insuficienta parathormonului influenteaza in primul rand metabolismul fosfo-calcic, reducerea eliberarii calciului din oase, eliminare renala a fosforului diminuata si absorbtia calciului la nivel intestinal scazuta. Calcemia, calciuria si fosfaturia sunt scazute, iar fosforemia este crescuta. Orice hipocalcemie de durata presupune lipsa unui raspuns adecvat paratiroidian.

Tratament naturist in tetanie:
Scopul tratamentului in diferitele forme de tetanie este ridicarea calcemiei intre limitele normale, prin aport de calciu si magneziu.

Produse naturiste CaliVita eficiente profilactic si terapeutic in tetanie:
Strong Bones Calcium/Magnezium,  3-6 capsule/zi  - calciul si magneziul sunt minerale indispensabile organismului si sunt necesare in rahitism, osteoporoza, carii dentare, pentru functionarea optima a sistemului nervos (in stres, depresie, nevroza, psihoza), a musculaturii (spasme musculare, tetanie, spasmofilie si spasme coronariene). Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2:1 si care se afla in acest produs naturist.

Lion Kids Punch with Vitamin D  3x1 tablete/z  - Vitamine (si vitamina D), minerale (si calciu, magneziu) special preparate pentru copii.

Power Mins  3x1 tablete/zi  - Contine calciu (din carapace de scoica si citrat), magneziu (oxid si aspartat), potasiu, zinc, mangan, fier, cupru, iod (din alge marine), seleniu, crom (picolinat), molibden.

Noni (Morinda citrifolia)  0 ml de 3 ori/zi  - Produs naturist foarte util, pe langa multe altele si in afectiuni neuro-psihice: spasmofilia, tetania, leuconevraxita, accidente vasculare cerebrale in faza recuperatorie, insomnii, sindromul oboselii cronice, astenie, depresie, cefalee, migrene, nevralgii diverse (inclusiv cea de trigemen), Parkinson, Alzheimer, nevroze diverse.

Rhodiolin (Rhodiola rosea)  3-6 capsule/zi  - Cres te semnificativ secretia de serotonina si secundar dopamina, epinefrina (neurotransmitatori ce intervin in procesul de adaptare la solicitari si schimbari neasteptate) la persoanele expuse la stres, scazand in acelasi timp efectele componentelor potential nocive (hormonii glucocorticoizi, cortizolul), asigurand astfel un raport optim al acestora.

Se consuma unul din primele trei produse, asociat cu Noni si Rhodiolin.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.