Obezitate

CÂTEVA CUVINTE DESPRE POST

Postul este un mijloc de eliminare a toxinelor din organism. Postul trebuie interpretat ca o abstinentă voluntară de hrană. în timpul postului organele se odihnesc, se elimină toxinele din organism. Fiecare va hotărâ ce formă de post va adopta: monodieta, dieta pe termen scurt sau lung.
MONODIETA: se caracterizează prin consumarea unui singur produs alimentar pe zi, iar între mese se beau ceaiuri din plante, neîndulcite.


DIETA ZERO DE SCURTĂ DURATĂ: tine 1-4 zile, trebuie consumate multe lichide, cam 2-3 l./zi, esalonat pe toată durata zilei.
DIETA ZERO DE LUNGĂ DURATĂ: tine 1-3 săptămâni, sub control medical, într-un loc calm, la adăpost de stres.

Este stiut că cei grasi nu sunt întotdeauna persoane care mănâncă mult, ci oameni care mănâncă si asimilează prost, nivelul de absorbtie fiind problema principală.

1. Reducerea poftei de mâncare este necesară pentru a putea controla nu atât cantitatea cât mai ales calitatea alimentelor ingerate. Pentru aceasta procedati astfel:
- înaintea meselor cu 1 oră mâncati un măr sau un ou fiert tare, sau 50 - 100 gr. de carne fiartă, iar când urmează să mâncati nu vă mai este asa foame, iare ce mâncati se digeră repede.
- Cu 1 oră înainte de masă mâncati 30 - 40 gr. de slănină crudă.
- Se pot consuma 4 - 5 arahide, câteva linguri de iaurt, 4 - 5 bucătele de morcov crud, 2 - 3 bucătele de brânză de Olanda.


2. Mâncati pe săturate , nu tineti post ca să slăbiti umpleti stomacul ca să aibă suficient de lucru. Dati-i alimente pe care le poate prelucra în mod normal, în ordinea în care poate să le primească, lăsându-i timp să le prelucreze.
3. începeti masa întotdeauna cu putină salată verde, ruptă în fâsii, mestecată bine cu putină pâine.
4. Nu mâncati carne de porc, mezeluri, conserve, făinoase , dulciuri.
5. Puteti mânca ficat la grătar , derivate din lapte (iaurt, smântână, brânză de vaci proaspătă , făină de soia, făină de mălai , ulei din sâmburi de struguri, legume, varză, telină, ceapă crudă, sparanghel, anghinare, dovleac, mărar, dovlecei necurătati, spanac, morcov, păpădie, sfeclă rosie.Se poate mânca pâine neagră, prăjită, cartofi, peste, ouă (doar albusul bătut).

TRATAMENT NATURIST

Infuzie de cretisoară 3 căni /zi timp de 30 de zile. Infuzie de cicoare, de coada calului, soc, fiecare câte 3 căni / zi , suc de telină 100 ml./zi cu 1 oră înaintea meselor.
RETETA 1: 1 kg. de pătrunjel verde se toacă mărunt si se fierbe în 2 l. de lapte, la foc mic, până rămâne circa 1 l., se strecoară, se consumă câte o lingură din oră în oră până se termină. În ziua respectivă nu se mănâncă si nu se bea nimic.
RETETA 2: se curătă 200 gr. de telină, se taie felii subtiri, se presară putină sare, se lasă 15 minute. Se curătă de coajă 200 gr. de mere, se taie felii, se toarnă peste ele sucul de la 2 lămâi. Se amestecă telina cu merele, se asează în salatieră. Se adaugă 25 gr. de smântână, se amestecă. Acest preparat va suplini prânzul unei zile. Se poate repeta de 2 - 3 ori pe săptămână.
RETETA 3: cură de suc de orz verde, 3x 50 ml./zi.
RETETA 4: zilnic fructe si legume proaspete.
RETETA 5: mantaua suedeză, seara înainte de culcare, timp de 1 oră.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.