Tratamente naturiste Plante medicinale Frasin
Factorul curativ: frunzele, florile, semintele, mugurii.
Afectiuni pentru care se recomanda: Intern - colecistite, angiocolite, ulcer gastric si duodenal, dismenoree, metroragii, enterocolite; extern - plagi greu vindecabile; hemoroizi; arsuri; eczeme; acnee; leucoree.
Prezentare generala Frasin
Denumirea uzuala: Frasin (lat. Fraxinus excelsior), denumiri alternative: frasanul.
Scurta descriere:
Arbore viguros, inalt pana la 35 m, cu frunze penat compuse si fructe simple.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Tanin, glicozizi flavonici si cumarinici, acizi organici, vitamina C.
Diuretic cu eliminare de acid uric; depurativ; laxativ usor; coleretic - colagog; cicatrizant si antiinflamator hemoroidal.
Mugurii de frasin trateaza bolile de ficat si rinichi, iar semintele de frasin au proprietati afrodisiace. Ele se folosesc inclusiv in caz de sterilitate masculina.
Recomandari Frasin
- gemoderivat din muguri impotriva diferitelor afectiuni
Mugurii de frasin se folosesc pentru tratarea bolilor care afecteaza caile biliare, caile urinare, ochii si aparatul osteo-articular. Au un efect benefic si in metabolismul lipidelor din organism. Mugurii mai sunt un bun remediu impotriva gutei, a febrei, a colesterolului mare. Semintele au dat rezultate in tratamentul tulburarilor de libido masculin, impotentei, asteniei sexuale, insuficientei testiculare, sterilitatii masculine.
Bolile in care se recomanda extractul din muguri de frasin sunt guta acuta si cronica, artrita gutoasa, hipercolesterolemie, dischinezie biliara si colecistita, congestie hepatica si biliara, celulita, insuficienta renala usoara cu oligurie. De asemenea, are efecte pozitive in obezitate cu retentie de apa, fibromatoza uterina, nevroza anxioasa, retinopatii.
Gemoderivatul din muguri de frasin se administreaza inainte de mesele principale, dizolvat in putina apa: 50 de picaturi, de 1-2 ori pe zi. Pe durata tratamentului trebuie urmarit nivelul uremiei si al colesterolemiei.
- infuzie din flori impotriva dismenoreei si metroragiilor: se fac spalaturi vaginale

 

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
 
COPYRIGHT 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.