Tromboflebita tratament cu produse Calivita

  Tromboflebita consta in obstructia totala sau partiala a unei vene prin coagulare intravasculara, cu inflamarea peretelui venos. Deoarece principala

complicatie este embolia, face parte din tromboflebita. in evolutie se deosebesc un stadiu initial, de flebotromboza, de scurta durata (5 - 6 zile), cand cheagul adera slab la peretele venos, dar are o neta tendinta la embolii, si o faza ulterioara, de tromboflebita, cand cheagul este aderent la perete, deci mai putin emboligen.
Tromboflebita apare frecvent in insuficienta cardiaca, dar si in alte afectiuni insotite de staza venoasa, datorita imobilizarii prelungite
Tromboflebita sau boala tromboembolică este o afecţiune a sistemului cardio-vascular, caracterizată prin inflamaţia venelor însoţită de formarea de cheaguri de sânge. Tromboflebita provoacă usturimi, dureri, febră etc şi totodată este periculoasă pentru că în cazul în care cheagurile de sânge migrează în organism, pot genera complicaţii mortale. Tromboflebita se întâlneşte mai frecvent la membrele inferioare şi la femei după vârsta de 50 de ani.
 
Tromboflebita presupune obturarea totală sau parţială a peretelui venos prin coagularea intravenoasă, adică inflamarea peretelui venos şi de formarea de cheaguri de sânge care pot astupa total sau parţial vena, îngreunând circulaţia sanguină.
Prima dată, procesul se declanşează, de obicei, în venele tălpii piciorului şi se întinde la venele principale ale gambei şi apoi la vena femurală şi iliacă. În principal, începe constituirea unei aglutinări a trombocitelor, care formează cheagul alb, pe care se va depune fibrina şi hematii până la astuparea completă a venei, urmată de o coagulare masivă a sângelui, formând cheagul roşu. La început, cheagul nu este aderent de peretele venos, deci mai permite trecerea sângelui (flebotromboza), emboliile fiind posibile. Mai târziu, cheagul devine aderent ceea ce presupune tromboflebita.
 
Primele simptome ale  tromboflebita: reacţii inflamatorii ale venelor superficiale, temperatură, creşterea pulsului, senzaţia de tensiune sau cianoză în gambă, nelinişte, teamă, hipertermie cutanată, durere vie la palpare în regiunea dorsală a gambei, edem. Când boala a avansat, apare edemul voluminos, care se întinde până la rădăcina coapsei. Semnele tromboflebita sunt discrete: durere continuă şi la mers, mers dificil şi şchiopătat, stări de anxietate şi
tahicardie, apariţia unui cordon dur, roşu şi sensibil în zona afectată, de obicei la nivelul venei.
 
Evoluţia tromboflebita este îndelungată, pe parcursul a luni şi ani, după vindecare mai persistând tulburări de circulaţie venoasă. În primele săptămâni, pericolul mare este al emboliilor pulmonare.
 
Una dintre cauzele de apariţie a tromboflebita este insuficienţa cardiacă şi imobilizarea prelungită dar şi de leucemie, anemie, poliglobulie, febră tifoidă, cancer, supuraţii, traumatisme, varice, de tratamente cu antibiotice şi corticoizi, sarcina şi lăuzia, varice (“trombii” se pot forma în venele superficiale dilatate, producând tromboflebita superficială), traume fizice la nivelul venelor, obezitate, fumatul, disfuncţii hepatice şi la nivelul splinei, dereglări ale sistemului endocrin.
 
În funcţie de venele afectate, tromboflebita poate fi superficială sau profundă. În cazul trombozei venoase superficiale sunt afectate venele subcutanate, iar în tromboflebita profundă sunt obturate venele musculare.
 
Profilaxia tromboflebitei constă în tratarea stazei circulatorii (varice) şi administrarea de anticoagulante la cei predispuşi: obezi, cardiaci, profilaxia emboliilor.
 
Complicaţiile tromboflebita sunt: tromboflebita migratoare sau recidivantă, tromboflebita varicoasă, tromboflebita cu spasm arterial (flebita albastră, însoţită de gangrenă). De asemenea, obturarea venelor musculare, numită tromboflebita profundă, reprezintă un risc major întrucât trombii se pot desprinde de peretele venos şi pot provoca embolia pulmonară, infarctul miocardic sau atacul cerebral vascular.
 
Tromboflebita superficială nu reprezintă un pericol imediat pentru pacient, însă în situaţii particulare venele blocate pot genera infecţii sau deteriorări ale ţesutului învecinat din cauza circulaţiei periferice defectuoase.
Tratament tromboflebita constă întratarea cauzelor generatoare şi a leziunilor deja produse. Se poate apela la acupunctură şi fitoterapie şi medicaţie care implică reducerea tensiunii arteriale, restabilirii echilibrului hepatic şi al splinei, reglarea dezechilibrelor endocrine

Pentru tratarea tromboflebita recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

- White Willow (1-1-2 dupa masa, 2 luni continuu, prin continutul in aspirina naturala are efect antiinflamator al peretelui vascular venos inlaturand astfel durerea data de inflamatia venei si antiagregant plachetar impiedicand formarea cheagurilor de sange).

- Mega Protect 4 Life (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, faciliteaza si imbunatateste circulatia cerebrala si periferica impiedicand aparitia cheagurilor de sange la persoanele cu risc crescut de coagulare).

- Vein Protex (1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, mentine integritatea peretelui vascular prevenind dilatatia si distructia lui secundara inflamatiei si aderarii unui cheag de sange).

- Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, protejeaza sangele de coagulare prin aport de grasimi nesaturate-bune si eliminarea celor saturate-rele care se depun pe vase).

- Vein Care (2 aplicatii pe zi, extern-local, dimineata si seara, combate rapid durerea locala si inflamatia printr-o absorbtie optima in tegument si peretele venos).

 

[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013   Toate drepturile rezervate.