Dictionar de vise: E

Semnificatia viselor

Alegeti simbolul visat dupa initiala sa:


ECHER : necesitatea de a fi cu picioarele pe pamant, seriozitate si respect acordat celor din jur.
 

ECHILIBRIST : abilitatea de a trece peste situatiile dificile, esti aluneos si flexibil astfel incat la nivel social poti fi un adevarat lider de grup.
 

ECHILIBRU : Visezi ca iti tii echilibrul – esti la limita suportabilului, simti ca izbugnesti de nervi si incerci sa te calmezi, incerci sa nu iti pierzi controlul intr-o anumita situatie, necesitatea de a ramane cumpatat;
 

ECHIPA : dorinta de a face parte dintr-un grup, reusita unui proiect doar prin conlucrare si cooperare, altruism si prietenie sincera.

ECLIPSA: (de soare) ascunderea adevarului, minciuna, autoamagire, înselaciuni, aparente înselatoare; (de luna) aspecte necunoscute în plan sentimental, risc de a fi înselat de persoana iubita, caracter schimbator în dragoste, capricii.

ECOU: nevoia de a repeta unele actiuni pentru a-ti demonstra calitatile, nevoia de a învata de la altii, nevoia de a revedea toate aspectele unei situatii înainte de final.

ELASTIC: (care se întinde) putere de adaptare, mobilitate, acomodare, flexibilitate, rezistenta; (rupt) depasirea propriei rabdari, excese, abuzuri.

ELECTROCUTARE: atentionare, nevoia unei mari schimbari, rasturnare de situatie, riscul unui mare esec.

ELEFANT: (carând sau muncind) probleme mari, dificultati, greutati, dar mare rezistenta la aceste situatii grele; (la circ) umilinta, munca sub demnitate, capacitate de supunere pentru a depasi o situatie dificila.

ELICOPTER: forta de adaptare în situatii dificile, posibilitate de abandonare de catre persoana iubita.

EPAVA: risc de esec, deruta, probleme, necesitatea abandonarii unui proiect ce se dovedeste a fi defavorabil.

EPRUBETA: nevoia de a experimenta, de a încerca noi variante înainte de finalizarea unei situatii.

ETAJ: element de context ce vizeaza: (ultimul etaj) detalii nesemnificative ale unei actiuni, dar care pot necesita atentie la un moment dat si efort pentru rezolvarea lor; (primul etaj) detalii foarte importante ale unei actiuni, dar care se pot rezolva repede; (un etaj superior desfasurarii actiunii, care necesita urcare) detalii urgente ale unei actiuni, importante si greu de rezolvat; (un etaj inferior desfasurarii actiunii, care necesita coborâre) detalii neimportante ale unei actiuni, peste care se poate trece; (cladire cu mai multe etaje) eveniment sau situatie cu nenumarate etape sau niveluri de întelegere sau abordare.

ETICHETA: nevoie de ordine si organizare în ceea ce faci; riscul de a "eticheta" gresit o situatie sau o persoana; nevoia de a nu categorisi oamenii sau situatiile dupa ceea ce par a fi si nevoia de a cunoaste în profunzime acele situatii.

EVADARE: (a unui om din închisoare sau a unui animal din cusca) nevoia de a te elibera de unele limite sau constrângeri impuse de altii, nevoia de libertate, dorinta de a-ti capata independenta.

EVANTAI: element de context ce vizeaza o gama larga de variante în cadrul unei situatii; nevoie de relaxare, de eliberare de unele situatii sufocante.

EXAMEN: anxietate, teama de confruntare sau de competitie, nevoia de a-ti demonstra superioritatea; element de context ce apare în momentele de cotitura ale vietii, ce necesita hotarâri importante; (picat) teama de esec; pregatire slaba în fata problemelor vietii, imaturitate; (luat) încredere în fortele proprii; maturitate.

EXCREMENTE: detalii sau elemente inutile, care se cer înlaturate; eliberare de atitudini, sentimente sau trairi defavorabile; purificare emotionala; renuntarea la elemente din trecut, ce nu-ti mai sunt necesare sau care îti obstructionau evolutia.

EXPLOZIE: soc, nevoia de a da piept cu realitatea, risc, primejdie, schimbare violenta, rasturnare neasteptata de situatie.

EXTRATERESTRU: (întâlnind sau vazând) dorinta de schimbare, de a trai evenimente iesite din comun, fuga de obisnuit si de banal, extravaganta, imaginatie; sentiment de inadaptabilitate într-un mediu deja sufocant; sentimentul ca nu esti înteles sau acceptat de ceilalti; (rapit de extraterestri) teama de necunoscut, teama de a pierde ceva de pret.

EXAMEN : "Adler și Freud considerau ca examenul din vis reprezint㠄amintirile de neuitat legate de pedepsele pentru poznele din copilărie". După părerea psihologilor moderni, examenele se referă ia prezent, la depășirea problemelor, iar dacă apar în coșmaruri, la teama de viitor. De fapt, examenele, de care ni. se amintește în vis au fost promovate de mult timp (vezi „misiune", „examen de maturitate", „profesor").

EXAMEN DE MATURITATE :  dacă visați că trebuie să susțineți din nou examenul de bacalaureat, pe care în realitate l-ați promovat de mult timp, acest lucru indică schimbarea personalității pentru o alta formă de viață, transformarea sufletească a ego-ului. Dacă în vis nu promovați examenul de bacalaureat, înseamnă că vă este teamă de. schimbări, deoarece trăiți cu impresia că nu le puteți face față sau aveți retinei"! față de tot ceea ce este nou, fiindcă doriți ca lucrurile să se deruleze pe vechiul făgaș (vezi, ele asemenea, „examen").

EXCAVATOR :  ca și buldozerul sau alte masini mănătoare, excavatorul înlocuiește balaurul arhetipal (vezi „balaur").

EXCREMENTE :  excrementele din vis nu au nici o legătură cu cele din realitate. Excrementele sunt interpretate pozitiv, fiind îngrășăminte agricole care stimulează creșterea, în multe cazuri, excrementele din vis prevestesc un câștig de bani sau tălmăcirea caracterului. Eliminarea excrementelor indică generozitate sau simțul ordinii, iar constiparea reprezintă zgârcenie, pedanterie, dorința de dominare, dar și teama de o pierdere, eventual o pierdere de bani. Unii psihanaliști au interpretat eliminarea excrementelor ca fiind simbolul castrării. Freud afirma că, în cazul în care copiii visează excremente, înseamnă că aceștia au suferit o pierdere. Acest lucru se petrece mai ales din cauza educației exagerate a copilului mic, aceasta fiind una dintre rădăcinile nevrozelor de mai târziu și a problemelor sexuale. Psihoterapeuții moderni au o părere asemănătoare, considerând lipsa dragostei la vârstă adultă ca fiind cauzată de o educație exigentă (vezi „fecale", „golirea intestinului", „toaletă").

 EXECUTOR JUDECĂTORESC :  el este o figură pozitivă deoarece, în vis, pune sechestru pe ceea ce ne apasă sufletul (vezi „sigiliu" și „amanet").

EXECUȚIE CAPITALĂ indică întotdeauna faptul că ar trebui să întreprindem ceva nou, să ne schimbăm viața, pentru a lua startul în cursa succesului. Execuția capitală nu prevestește niciodată pericole, ci simbolizează numai necesitatea unei schimbări suflctești-spirilualc.

 EXPLOZIE : explozia este adesea un senin de pericol, care indică faptul că în sistemul nostru nervos central ceva nu este în ordine. Ar trebui să fiți atent ce explodează în vis, pentru a putea deduce u eventuală amenințare a psihicului și fizicului dumneavoastră. Zgomotele din exterior, care vă fac să vă treziți imediat, sunt integrate în imaginea visului și nu pot 11 interpretate decât punându-le în legătură cu celelalte simboluri (vezi „fulger", „tunet").

[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]
 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013  Toate drepturile rezervate.