Dictionar de vise: H

Semnificatia viselor

Alegeti simbolul visat dupa initiala sa:


HAGEALÂC : dacă în vis participați la un hagealâc. acesta este un semn că, în realitate, doriți să atingeți alături de ceilalți un scop, prin care sufletește să vă apropiați de ei.

HAI!: (strigând) nevoia unui stimulent, a unei încurajari, pierderea curajului de a continua.

HAINE: element de context ce vizeaza imaginea proprie în fata celorlalti; personalitatea, firea, caracterul personal; în functie de aspectul hainelor, la fel poate fi interpretata impresia facuta celor din jur; vezi si costum; (prea mari) aroganta, aere de superioritate; (prea mici) modestie, complex de inferioritate, mari resurse nefolosite, talente ascunse; (rupte sau murdare) reputatie stirbita, nevoia de a repara imaginea sifoata; critici, bârfe, intrigi; (ponosite, cernite, vechi, cenusii, negre, de doliu) teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de autocompatimire sau consolare, pierderea curajului si a initiativei, pasivitate; (albe, noi sau curate) crearea unei imagini favorabile, armonie, comunicare buna, optimism, veselie, încredere în fortele proprii, optimism, atitudine pozitiva sinceritate, corectitudine, caracter placut, simpatie; (colorateîncredere în viitode moda veche sau originalitate, veselie, simpatie, amicitie, distractie, amuzament; viziune originala, schimbare si la nou; (demodate) conservatorism, rigiditate, teama de nou si de schimbare, încapatânare, pasivitate; (rosii) îndrazneala, tupeu, încredere, originaleactiune, dinamism, energie; (originale, extravagante, ciudate, )

crearea unei imagini noi prin socarea celor din jur, gesturi neobisnuite, iesirea din orice tipar, surprize, schimbari neasteptate, nevoia de a face schimbari majore; (cele pe care le folosesti zi de zi) obisnuinta, rutina, amânarea oricaror schimbari, atitudine constanta, poate chiar rigiditate, încapatânare, frica de schimbare; (de gala) dorinte de marire, de a impresiona, de realizare, de bogatie, de autodepasire, de recunoastere a meritelor; mari sperante, optimism; (pe care nu leai îmbraca niciodata în mod normal, care nu îti plac sau care nu ti se potrivesc) nevoia urgenta de a face o schimbare de imagine sau de atitudine, chiar daca acestea cer un sacrificiu sau un compromis; (pierdute) deruta, lipsa de încredere în fortele proprii, pesimism, eschivare, fuga de lume, compromitere, descurajare; (gasite) repararea imaginii sau a reputatiei, schimbare favorabila, recapatarea încrederii si a sperantei; (în bagaj) sentimentul ca e nevoie sa faci o schimbare urgenta asupra propriei tale vieti sau mentalitati; (în dulap) nevoia unei organizari si planificari, nevoia scoaterii la iveala a propriilor resurse si talente pentru a crea o la mâna a douaimagine noua sau a repara una veche gresita; modestie, situatie materiala precara, acceptarea unui compromis sau a unui sacrificiu, umilinta; (de copil) imaturitate, infantilism, incostienta, atitudine deschisa, sincera asupra vietii, dar fara a fi constient de dificultati, nevoie de protectie; (de ploaie) protectie, dorinta de a nu fi ranit, vulnerabilitate, emotivitate, sensibilitate.

HAINE DE DORMIT vezi „pijama".

HAINE DE SĂRBĂTOARE vezi „haine de seara".

HAINE DE SEARĂ : dacă le purtați chiar dumneavoastră, în realitate veți lua parte la o întrunire. Trebuie să fiți atent la culoarea hainei, pentru a deduce dacă este vorba de un eveniment fericit sau trist. Uneori hainele de seară indică faptul că doriți să faceți mai mult. Dacă visați pe cineva în ținută de seară, vă este teamă de un concurent.

Halat : Protejare, frici si exagerare, atitudine prapastioasa, nevoie de confort.
 

Hala : Ai inca multe lucruri de aflat despre tine, probleme si situatii a caror inteles deplin nu il prinzi, dorinta de marete si grandoare.
 

HALTERE: probleme, perioada dificila, piedici, nevoia de a experimenta înainte de a actiona decisiv; nevoia unei pregatiri, a acumularii de experienta; vezi si greutate.

HAMBAR :  acest loc (vezi „casă") în care se adună proviziile simbolizează energia instinctuală dar și cea spirituală. Dacă hambarul din vis este gol, momentan nu vă așteaptă nimic deosebit în viața de zi cu zi. Dacă este plin, înseamnă că aveți mulți bani și vă puteți permite să vă distrați.

HAMSTER   acest animal rozător, care poate strânge în pungile falcilor pana la 50 grame cereale, este și în cadrul tălmăcirii viselor un simbol al avarilici și al lăcomiei. El ne spune că, în realitate, nu trebuie să adunăm mai mult decât avem nevoie.

HAN : casa simbolizează propriul nostru corp. Hanul indică faptul că, în curând, trebuie să beneficiem de o vacanță, o cură sau un concediu medical, pentru a da mai mult randament (vezi, de asemenea, „oaspete", „casă").

HANGIU / HANGIȚĂ : simbolizează sănătatea, vitalitatea, dar și oamenii care ne pot ademeni să ducem o viață desfrânată, dominată de excese (vezi, de asemenea, „han").

HARTA: pierderea directiei, deruta, nevoie de îndrumare, incapacitatea de a întelege situatia în care te afli, (punct indicat pe harta) atentionare cu privire la calea pe care trebuie so apuci, posibilitatea aparitiei unor noi cai de actiune, cautarea de noi sanse sau idei; (cautând un punct pe harta) deruta, sentiment de neintegrare în mediul în care traiesti, dorinta de a lua legatura cu cât mai multa lume, sociabilitate, dar cu imposibilitatea de a cunoaste prea multe persoane, sentimentul ca nu apartii locului în care te afli, ca trebuie sa mai cauti; (desfacuta) receptivitate fata de cei care tear putea ajuta; (strânsa sul) dezinteres, indiferenta fata de cei care ar putea sa te îndrume; (rupta) solutiile cele mai bune intr-o situatie derutanta pot fi cele deja cunoscute, care tiau mai fost de ajutor si altadata; cauta îndrumare la persoane cu experienta.

HÂRTIE: (de scris) vezi foaie; (igienica) situatie jenanta, umilinta, risc de compromitere sau de stirbire a reputatiei, dar necesar pentru evolutia viitoare sau pentru eliberarea de o problema stresanta.

HEMORAGIE NAZALĂ :  din punct de vedere sexual, acest vis indică posibila pierdere a puterii bărbătești, iar în cazul femeilor, teama de a-și pierde partenerul. Pentru celelalte cazuri, vezi „sânge".

 HIDROCENTRALA: creativitate, emotivitate, afectivitate puternica, implicare sufleteasca intr-un proiect important, imaginatie si inspiratie, mari trairi emotionale.

HIENA: capacitatea de a trece peste obstacole si peste probleme, lipsa de scrupule, tupeu, îndrazneala, rezistenta împotriva dusmanilor, raspunde dusmanilor cu aceeasi moneda, talentul de a iesi învingator prin esecul altora.

HOIT : adesea este echivalat cu cadavrul (vezi „cadavru"). Dacă vedeți sau găsiți un hoit de animat, acesta este un semn că tocmai ați parcurs în viața dumneavoastră o etapă destul de grea sau ați avut o perioadă tară succese deosebite. De asemenea, veți rezolva sau veți renunța la un plan sau la o sarcină. Dacă visați un anume animal mort, ar trebui stabilită importanța animalului ca simbol, pentru a obține o explicație mai exactă (vezi, de asemenea, „vultur").

HOL: aspecte legate de modul în care intri în contact cu societatea; capacitatea de adaptare, de interactiune, de schimburi de idei si opinii; noi cai de acces, posibilitatea de a selecta din mai multe variante, legaturi, contacte.

HOMOSEXUAL: dragoste de sine, egoism, narcisism, parere exagerat de buna despre sine.  

HORN : acest vis simbolizează dorința de a ne elibera de tot ceea ce ne apasă sufletul. Hornul fabricii simbolizeaza dorintele sexuale exagerate. pe care nu le putem stăpâni. Dacă din horn iese foarte mult fum, înseamnă că dorim să acoperim o latură slabă a caracterului nostru (vezi, de asemenea, „coș", „vatră").

HOTEL: stare de provizorat, de scurta durata, fara sansa de a da nastere unor rezultate sau efecte durabile.

HOT: (tu esti cel care fura) situatii jenante, care necesita solutii incorecte, perioada dificila, situatie materiala precara; lacomie, pierderea controlului asupra propriilor fapte, sentiment de culpabilitate; (altul care fura) te simti frustrat si doresti sa capeti ceva ce crezi ca este al tau, nedreptati, teama de esec sau de pierdere.

Hrani : Animale sau oameni – altruism, sentimental ca nu faci destule lucruri pentru cei de langa tine, mila, mustrari de constiinta fata de cineva pe care nu l-ai ajutat in trecut.
 

Hrean : Sanatate subreda, probleme materiale, emotii rafulate, interiorizate dar niciodata descarcate.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2011  Toate drepturile rezervate.