Dictionar de vise: I

Semnificatia viselor

Alegeti simbolul visat dupa initiala sa:


IAD: pericol, risc, situatie defavorabila, teama de a gresi, sentiment de culpabilitate, autoînvinovatire, caracter nedemn, tentatia de a gresi, de a o lua intr-o directie defavorabila, ispita, incorectitudine.

IARBA: (verde, mare, frumoasa) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (galbena sau vesteda) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat.

IARBĂ NEAGRĂ : această plantă de toamnă prevestește celor bătrâni o perioadă liniștită, iar pentru tineri, faptul că se apropie de încheierea unei evoluții favorabile. Adesea, iarba neagră simbolizează tenacitatea cu care trebuie să fie tratați adversarii, până când se retrag clin proprie inițiativă. Dacă iarba neagră este ofilită, prevestește sfârșitul unei relații strânse (vezi. de asemenea, „flori").

IARNA: nevoie de odihna, de asteptare, de stagnare pâna când o situatie va câstiga amploare; distantare, raceala, cearta.

IAURT: prudenta, mare atentie pentru a nu gresi, lectii învatate din experiente proaste.

ICRE: anunta zorii unei noi relatii sentimentale, dragoste platonica, tatonarea terenului; (negre) dorinte de împlinire materiala, iluzii, idealism, pierderea contactului cu realitatea pentru utopii irealizabile.

IEDERA: sentimentul ca esti prins intr-o situatie fara iesire, relatie defavorabila de care nu mai poti scapa, situatie care prinde amploare.

IEPURE: necesitatea de a actiona rapid, fara ezitare intr-o situatie ce nu sufera amânare, încercarea de a te eschiva din fata unor probleme, teama, fertilitate, prosperitate, imaginatie bogata, creativitate.

IERTARE: (cerând cuiva iertare) sentiment de culpabilitate, nevoia de a repara o greseala din trecut, atentionare cu privire la modul în care ai tratat pe cineva; (altcineva cerânduti iertare) frustrare, mania persecutiei, autocompatimire, sentimentul ca esti perfect, ca altii îti datoreaza ceva, idealism, parere prea buna despre tine.

IESI: încercarea de a scapa dintr-o situatie, neimplicare, distantare de miezul evenimentelor, indiferenta, neacceptare, respingere, atitudine negativa.

ÎMBARCARE : simbolizează ruperea de trecut. Vaporul vieții noastre trebuie să își urmeze cursul. Acțiunea de îmbarcare ascunde și puțină nedumerire, deoarece nu putem ști niciodată unde ne va duce călătoria (vezi, de asemenea, „a merge cu autovehiculul", „călătorie", „vapor").

ÎMBLACIU :  oscilează încolo și încoace, de aceea poate fi interpretat ca un mod pripit de acțiune. De la caz la caz, înseamnă a bate și a fi bătut.

 ÎMBRĂCA RE : a îmbrăca o alta haină exprimă dorința de a avea o poziție sigură în societate. Persoana respectivă nu vrea să se compromită și vrea să aibă avantaje în relațiile cu cei din jur. Cine îmbracă pe alți oameni, poate deduce că cineva are nevoie de sprijinul său (vezi, de asemenea, „haine").

 ÎMBRĂȚIȘARE : Freud considera că îmbrățișarea simbolizează dorința de a trebui să rețineți pe cine ați îmbrățișat în vis: dacă este vorba de un om pe care îl iubiți sau de cineva despre care, din vis, reiese că este demn de a fi iubit, înseamnă că veți avea noroc în dragoste. Dacă însă, în vis, îmbrățișați pe cineva pe care nu îl considerați simpatic, în realitate trebuie să vă temeți de prietenii falși.

INCENDIU: purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat.

INEL: angajamente, promisiuni ce trebuie respectate, loialitate, fidelitate; dorinta de perfectiune, sentimentul de repetabilitate, încheierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere intr-un cerc, prizonier intr-o situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum.

INCEST :  scenele în care se face sex. cu rudele apropiate, poate, chiar cu mama. sau cu tata, de cele mai multe ori nu au nici o legătură cu viața sexuală. Din contră, incestul din vis simbolizeaza faptul ca că, în relațiile dintre părinți și copii sau dintre frați, lipsește tandrețea, căreia îi simțiți lipsa. Adesea, legătura incestuoasă cu o rudă poate indica faptul că aceasta are probleme și are nevoie de ajutor. Subconștientul vă sugerează că ar trebui să vă ocupați mai mult de persoana respectivă. Uneori, incestul este simbolul dorului de persoana cu care ați făcut dragoste în vis (vezi, de asemenea, „complex matern", ).

INFECTIE: riscul de a te cufunda în greseli, sentimentul ca esti prins intr-o situatie defavorabila fara scapare.

INIMA: element de context ce vizeaza relatiile sentimentale; curaj, dinamism, energie, vitalitate, sanatate.

ÎNMORMÂNTARE : nu este legată, decât foarte rar, de un deces. Adesea» înmormântarea din vis se referă la ceva care ar trebui să fie îngropat, o dispută cu cel care este înmormântat, o legătură sau un obiectiv inutil aflat în proiect. în cazul în care chiar dumneavoastră sunteți înmormântat, acest lucru indică dispoziția sufletească proasta,pentru ca merge pe un drum greșit, cu piedici, complexe de inferioritate sau autocompătimire, iar subconștientul vă cere să realizați un proces de autocunoaștere. Uneori, visul indică faptul că s-a stins ceva în noi. la care ar trebui să renunțăm definitiv (vezi, de asemenea, „mormânt", „cadavru", „sicriu", „moarte").

A INOTA :  pentru a interpreta visul, este important dacă înotați în apă limpede sau în apă tulbure (vezi „apă"). Apa limpede prevestește succese pe drumul vieții, obținute prin propriile forțe, și multă fericire. Apa tulbure simbolizează făptui că înaintați în viață fără nici un scop. Dacă în vis, în timp ce înotați, vă este frică să nu vă înecați, înseamnă că în realitate, la locul de muncă ați putea ajunge pe linia de plutire.

INSECTE: iritare, fleacuri, piedici minore, temeri inutile; vezi albina, gândaci, buburuza.

ÎNȘELĂTORIE : semnifică, adesea, ceva nesperat, o fericire rapidă și o îmbunătățire de scurtă durată a situației financiare. Dacă sunteți înșelat de partenerul de viață, nu trebuie să luați acest lucru în serios, deoarece concubinul străin al propriului partener este, adesea, ajutorul nesperat, primit de la cineva, în realitate. Unchii de a vă impulsiona ca în viața intimă să vă deschideți mai mult inima (vezi, de asemenea, „concubinaj").

ÎNSĂMÂNȚA :  semănătorul din vis se ocupă de realizarea și îndeplinirea noilor planuri, care pot fi transpuse în realitate numai printr-o muncă grea. însământarea poate fi interpre- tata si din punc de vedere sexual, deoarece în brazdă se așează semințele. Tălmăcitorii babilonieni de vise considerau că, dacă visați că faceți însămânțări. veți fi binecuvântat cu mulți copii (vezi, de asemenea, „recoltă", „semănătură", „semințe").

ÎNSOȚITOR :  dacă visați că sunteți însoțit de cineva, trebuie să rețineți cine este acea persoană. Adesea este numai o umbră (vezi „umbră"). De cele mai multe ori, însoțitorul simbolizează propriul ego, care a simțit problemele ce necesită urgent o rezolvare.

INSTRUMENTE CU COARDE :  în timp ce instrumentele de suflat (vezi „instrumente de suflat") sunt interpretate din punct de vedere masculin, cele cu coarde exprimă sentimentele feminine, tar arcușul acestora este considerat organul sexual masculin, care face să vibreze coarda (vezi, de asemenea, „muzică" și denumirile instrumentelor cu coarde, descrise separat).

 INSTRUMENTE DE SUFLAT :  în timp ce instrumentele cu coarde au conotații feminine, instrumentele de suflat din vis se referă la partea masculină. Pentru femei, ele simbolizează un partener fericit de sex, pentru bărbați, propriul Eros. Instrumentele de suflat pot fi întâlnite în jocurile distractive onirice (vezi, de asemenea, „muzică" și instrumentele de suflat, descrise separai).

INSTRUMENTE MUZI- CALE :  sunt interpretate din punct de vedere sexual. Instrumentele cu coarde au conotații feminine (cântăreții cu arcușul sunt, bineînțeles barbati,iar cele de suflat au conotații masculine. Evenimentele din vis se pot desfășura de la actul sexual direct până la partea spiritual-erotică (vezi, de asemenea, „dirijor", „orchestră" și instrumentele muzicale, descrise separat).

INSULA: singuratate, intimitate, nevoie de spatiu, dorinta de a evada din agitatia cotidiana, nevoie de odihna si relaxare, izolare, retragere.

INTESTINE: element de context ce vizeaza factori interni în cazul unei situatii, detalii ascunse, viata privata, intimitatea.

INTRA: implicare, participare, actiune, activitate, initiativa.

INUNDATIE: stress, emotivitate sporita, perioada încarcata în plan emotional, pierderea controlului, sentimente coplesitoare.

IUBIT / IUBITĂ cine visează o nouă dragoste împlinită, în realitate depinde prea mult de o altă persoană, căreia îi este chiar supus. Prin imaginea concretă a iubirii interzise, subconștientul dorește să vă atragă atenția asupra acestei, situații. în cazul persoanelor căsătorite, un asemenea vis indică insatisfacția din viața și cea de cuplu.

IZMENE : indispensabilii simbolizează teama bărbaților de a nu fi suficient de distinși în societate (vezi. de asemenea, „haine", „goliciune").

IZVOR: creativitate, inspiratie, zorii unei noi relatii sentimentale, sperante, vitalitate, sanatate, optimism, tinerete, lipsa de griji.

 
[Home]
[Produse Calivita]
[Plante Medicinale]
[Afectiuni-Boli]
[Semne Simptome]
[Tratamente naturiste]
[Regimuri Slabire]
[Terapii naturiste]
[Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii]
[Dictionare]
[Frumusete]
[Anticonceptionale]
[Boli Infectioase]
[Sarcina Nasterea]
[Analize medicale]
[Alimentatia]
[Remedii]
[Idei Afaceri]
[Harta site]

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.