Vitamina C

Produsele pe baza de vitanina C naturala de la Calivita sunt: C 300 Plus,  C 500,, C 1000,   C Plus, Lion Kids C Vitamin.

Descoperitori: James Lind, Szent Gyorgy (premiul Nobel). Ei au aratat ca vitamina C mareste capacitatea globulelor rosii de a fixa oxigenul din aer si de

a-l transporta in celule.

Vitamina C accelereaza formarea anticorpilor si activitatea fagocitelor, care protejeaza corpul impotriva infectiilor. In respiratia celulara, vitamina C actioneaza in paralel cu vitamina B (mai multa forta vitala concentrata in mitocondrii sub forma de ATP, unde Fierul este intermediar). In acest sens participa la fixarea Fierului din hrana in corp.

Fierul are functie regulatoare la statia finala a metabolismului celular, in mitocondrii. Vitamina C are eficacitate sporita in prezenta fierului.

Oxigenul din aer distruge vitamina C. Cand nu face parte dintr-un complex biochimic, vitamina C se combina cu oxigenul (are afinitate la acesta) si se consuma. De aceea trebuie sa fim atenti la pregatirea alimentelor (suc, salate), ca acestea sa nu fie mult timp in contact cu aerul. Congelarea la temperaturi joase nu vatama vitamina C dar dupa decongelare alimentele trebuie consumate imediat, deoarece la congelare celulele crapa.

Tutunul distruge vitamina C. El blocheaza absorbtia O2 de catre hemoglobina din sange.

Vitamina C este un factor de crestere a oaselor, al formarii dintilor (in acest caz actioneaza impreuna cu Ca (calciu), P (fosfor), acidul silicic si vitamina D). Vitamina C participa la metabolismul colesterolului. Activeaza formarea substantelor de cimentare intercelulara si a colagenelor, care sunt proteine de sustinere si care se afla in piele, cartilagii, discuri intervertebrale, tesut conjunctiv, nervi, ligamente si in substanta proteica a oaselor.

Activeaza formarea corticosteroidelor in capsula suprarenala (important pentru reumatism). Favorizeaza reinnoirea sangelui.

Vitamina C se gaseste in corp acolo unde se desfasoara procese vitale: ficat, glande suprarenale, hipofiza, corpul luteum care furnizeaza femeii hormonii specifici.

Are rol de reglare si purificare. Mareste rezistenta la frig, accelereaza vindecarea ranilor, impiedica insolatiile (prin activarea respiratiei celulare si a sistemului de aparare).

Oboseala la volan se evita 3-5 ore luand 500-1000 mg vitamina C. Efectul incepe la 1/2 h de la administrare.

Vitamina C naturala este superioara vitaminei C sintetice. Primavara, intensificarea radiatiei ultraviolete stimuleaza activitatea tiroidei, care mareste metabolismul cu 15-20%; aceasta necesita un consum suplimentar de vitamina C. Astfel apare asa-zisa astenie de primavara. Se vor consuma in acest sens mai multe vitamine si minerale ca deobicei.

Produsele pe baza de vitanina C naturala de la Calivita sunt: C 300 Plus,  C 500,, C 1000,   C Plus, Lion Kids C Vitamin.

 

 
[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google   
 
COPYRIGHT © 2005 - 2013 Toate drepturile rezervate.