YUCCA - plante medicinale


Yucca este o planta vesnic verde, originara din Statele Unite ale Americii, Mexic si insulele din Marea Caraibelor. Secretul acestei plante

consta in faptul ca poate supravietui in cele mai aspre conditii. Ca aspect este asemanatoare palmierului: tulpina groasa, scurta, frunze lancinate si flori sub forma de clopotei, frumos miro-sitoare, care se deschid seara. Indienii considera Yucca cel mai frumos arbus al pustiurilor, il idolatrizeaza de veacuri si, datorita efectelor sale miraculoase, i-au dat denumirea de "arbore al vietii".
Numeroase plante medicinale sunt in masura ca, prin efectul lor diuretic si contributia la procesele metabolice, sa stimuleze eliminarea substantelor toxice din organism. Dintre acestea se pot aminti papadia, coaja de salcam, urzica si Yucca. Aceasta din urma este renumita pentru capacitatea sa de optimizarea proceselor de eliminare a toxinelor.
Extrasul de Yucca contine numeroase enzime, saponina, clorofila, antioxidanti si alte substante active. Prin toate aces­tea contribuie la absorbtia substantelor nutritive, stimuleaza digestia, accelereaza si regleaza procesele de secretie.
Yucca este o adevarata binefacere pentru cei care sufera de boli cronice ale intestinului gros. Saponina din Yucca contribuie la combaterea artralgiilor, avand efect asemanator substantelor antiinflamatoare steroidiene (corti­zonul), dar, spre deosebire de acestea, nu are efecte secun­dare si nu agreseaza tubul digestiv. Nu intaplator, indienii americani recomanda in cazul anchilozei postul alimentar, asociat cu consumul anumitor plante, printre care se afla si Yucca.
Cura de Yucca pe parcursul a catorva saptamani este capabila sa intinereasca organismul. Contribuie la asigurarea echilibrului dintre starea psihica si cea fizica a organismului, creste rezistenta fata de boli, reduce nivelul colesterolului sangvin si are un rol protector impotriva stresului. Se foloseste si sub forma de ceai.
Atentie!
Pe parcursul unei cure de Yucca trebuie asigurat un aport crescut de lichide, de aproximativ 2-3 litri pe zi. Capsulele se ingera cu unul sau doua pahare cu apa. In primele zile ale curei pot aparea diareea, poliuria (eliminarea de cantitati cres­cute de urina), scaderea glicemiei sau a concentratiei de pota­siu din sange. Toate aceste efecte sugereaza accelerarea eliminarii toxinelor din orga-nism. Aceste reactii pot fi prein­tampinate printr-o dozare corespunzatoare, alimentatie ration­ala si printr-un regim alimentar alcatuit de un dietetician.

 

 

 

[Home] [Produse Calivita] [Plante Medicinale] [Afectiuni-Boli] [Semne Simptome] [Tratamente naturiste] [Regimuri Slabire] [Terapii naturiste] [Calculatoare sanatate]
[Cure Diete Regimurii] [Dictionare] [Frumusete] [Anticonceptionale] [Boli Infectioase] [Sarcina Nasterea] [Analize medicale] [Alimentatia] [Remedii] [Idei Afaceri] [Harta site]
Google
www  www.pravaliata.ro
COPYRIGHT © 2005 - 2010 Toate drepturile rezervate.